5 cocktail-uri pe care să le încerci în sezonul cald la Bardot

by | Mar 22, 2023 | Articole, Recomandări

Ultima dată când le-am trecut pragul prietenilor de la Bardot, am savurat o delicioasă degustare de whisky. Pentru că Bardot este, în egală măsură, un local destinat și cocktail-urilor, le-am făcut o vizită ca să le testăm pe cele mai noi din meniul lor, unele chiar în premieră ce vor fi incluse în meniul de primăvară-vară.

În urma rebrandingului lor despre care am povestit mai multe aici, dintre cocktail-urile semnătură din meniu s-au păstrat, printre altele, două dintre favoritele noastre, City Lights și Modern Times. Printre ele, însă, au inventat și altele noi, precum La Verite și Dr. Zhivago. Cele pe care le-am experimentat noi cu această ocazie includ băuturi care se includ în sfera celor mai noi create, care s-au făcut cunoscute sub nume precum: Donna Cazzuta, Bardot Ausut, Colonise Me și Miluna Cautiva. Mai mult, degustările de acest tip – fie că sunt ele de whisky, sau de cocktail-uri –, sunt percepute de către echipă ca o oportunitate ca, prin intermediul barmanilor, să le aducă la cunoștință oaspeților că există băuturi speciale care deși nu sunt inaccesibile, ele sunt mai puțin cunoscute publicului larg.

Hai să descoperi cum se anunță câteva dintre cocktail-urile semnătură pregătite de către barmanii de la Bardot special pentru sezonul cald, chiar înainte ca acestea să ajungă oficial în meniu. Îți dăm un indiciu: sunt niște băuturi lejere, cu un nivel scăzut de alcool, numai bune pentru a fi savurate pe timpul verii, atunci când după o plimbare lungă prin oraș într-o sâmbătă după-amiaza, vei vrea să faci o oprire pe terasa lor din Piața Muzeului 3.

Donna Cazzuta

Donna Cazzuta are, ca bază, Passoã, un lichior tropical de 17% alcool, produs în Franța, cu suc natural din fructul pasiunii din Brazilia. Armonia perfectă între dulce şi amar, aromele intense şi persistente îi dau gustul dulce acrișor din pulpa și semințele mici ale fructului originar din America de Sud. Puțin siropos, cu gust de miere, echilibrat de citrice (puțin acidulat), la nivelul bazei se amestecă aromele din fructul pasiunii, completate de grepfrut și cireșe. Ca miros, aroma puternică de bomboane și caramele, sirop și coajă de grepfrut, se fac remarcate încă din primul moment în care-ți este servită comanda. Lichiorul tropical Passoã se îmbină, ca ingrediente, cu sucul de Aloe Vera, lămâia pregnantă, un Prosecco delicios și spumă de piersici. Datorită bazei cocktailului, aspectul băuturii este de un roz intens, cu tentă de roșu. Ceea ce poate trece cu ușurință ca fiind „cireașa de pe tort” în cazul acestei băuturi este petala de trandafir parfumată cu apă de trandafir cu care este decorat cocktailul.

Donna Cazzuta Bardot

La Verite

Având ca bază o băutură originară din Mexic, tequila, cocktailul La Verite îmbină grenadinele cu un lichior de mure cu procentaj ridicat de zahăr și, pe deasupra, o spumă delicioasă făcută din piersici îmbinate cu albuș de ou, sirop de piersici și lămâie. Un ingredient popular pentru cocktailuri, grenadine este un sirop nealcoolic, caracterizat prin culoarea roșu intens. Renumit pentru aroma sa, precum și pentru capacitatea sa de a da o tentă roșiatică sau roz băuturilor amestecate, grenadine este făcută din rodie. Combinând rodia cu lichiorul de mure îndulcit, cocktailul primește un gust mai degrabă dulce și plăcut de savurat. Prin includerea piersicii în mixul deja interesant, băutura capătă un parfum din pulpă de piersică cu note de citrice. Astfel, siropul de piersici și lămâie îi conferă acele note vegetale, proaspete și revigorante pe care ți le dorești în fiecare cocktail savurat. Albușul de ou care intră în compoziția spumei îi formează o textură aerisită, nouă, surprinzătoare, lămâia balansând gustul dulce al piureului de piersică îmbinat cu albușul de ou.

La Verite Bardot

Bardot Ausut

Bardot Ausut este creat pe baza specifică unui cocktail Southside, în variantă reinterpretată. În variantă clasică, cocktailul Southside mai este cunoscut sub denumirea de „Mojito” și conține 50ml de tărie, 20ml de lime, 15ml de sirop de zahăr și frunze de mentă. Bardot Ausut înlocuiește clasicul sirop de zahăr cu St. Germain, un lichior franțuzesc realizat din flori de soc, a cărui aromă este subtilă și delicată mulțumită notelor de piersică, pară și grepfrut. Floral, cu note subtile de litchi, puțin nectar de piersici, flori proaspete și dulci, gustul băuturii este echilibrat și fin pe papile, cu note de pere, dulceață moale, aromă din flori de soc, boabe de soc și citrice picante. Ca twist, se adaugă un strop din ginul Malfy Rosa, un gin inspirat de esența La Dolce Vita, locurile însorite și viața ce decurge altfel în Amalfi, creat de italieni. Abundând în arome bogate de citrice zemoase dulci și amărui, mai cu seamă grepfrut, urmat de vegetale seci, ginul îi conferă băuturii un parfum pur de grepfrut. Lămâia și menta conturează gustul final al băuturii, iar urma notelor de mentă se face remarcată și ca garnish.

Bardot Ausut

Colonise Me

Cocktailul Colonise Me e o reinterpretare a băuturii Gin Ramos Fizz, originară din New Orleans – leagănul jazz-ului și toate celelalte –, care a apărut în 1888. Ginul Ramos Fizz se caracterizează prin echilibru și delicatețe, căci fiecare dintre componentele sale își lasă o amprentă deosebită asupra cocktailului final. Albușul îi dă trup, crema îi conferă o textură mătăsoasă și netedă, iar citricele îl păstrează răcoros. Zahărul îmblânzește citricele și le lasă pe toate să se amestece împreună, ginul face ceea ce ar trebui să facă ginul, iar sifonul trezește întregul mix. În varianta twisted de către barmanii de la Bardot, ginul se infuzează cu busuioc, shake-shake-shake, se adaugă sirop de flori de soc alături de spumă de lemongrass, plus un splash de apă minerală. Datorită introducerii busuiocului, a florilor de soc și a lemongrass-ului, finish-ul băuturii devine floral și foarte proaspăt, fructat și vibrant. Când a fost preparat pentru prima dată la Bardot, baza folosită a fost Bobby’s Gin – însă poți să soliciți orice gin dorești din meniul lor drept bază alcoolică.

Colonise Me Bardot

Miluna Cautiva

Baza cocktailului Miluna Cautiva este și cea care-i dă o aromă captivantă și o culoare hipnotizantă, datorită căreia lichiorul Midori Melon este, deseori, câştigător a numeroase premii în cadrul concursurilor de profil. Midori Melon este un lichior delicios de origine japoneză, cu aromă de pepene galben. Sortimentul a fost lansat în anul 1978, în cadrul unei petreceri care a avut loc în celebrul club Studio 54 din New York. Aroma dulce a lichiorului Midori Melon este bogată în pepene galben zemos şi mere coapte și face ca finish-ul băuturii să fie unul lung și dulce. Splash-ul de rom și cel de prosecco care-i conferă băuturii un gust ușor acidulat ajută la balansarea finish-ului dulce al Miluna Cautiva, alături de aroma proaspătă de lime și castravete revigorant. Capacul cocktailului este reprezentat de spuma de lemongrass infuzată cu miere de salcâm pentru a-i tempera gustul citric, asemănător cu cel al lămâilor. Fără prea mult alcool, îmbinarea de ingrediente fresh și modul de preparare transformă băutura într-un tiki care-ți dă energie într-o zi de vară.

Miluna Cautiva Bardot

Recomandare BONUS – NOLET’s Silver Dry Gin

Tot cu această ocazie, am avut oportunitatea să testăm și unul dintre cele mai bune ginuri pe care le-am încercat vreodată: NOLET’S Silver Dry Gin, o interpretare incontestabilă modernă a ginului, care reflectă gusturile și preferințele unei noi generații. Este o interpretare proaspătă și surprinzătoare a ginului, cu substanțe botanice de trandafir parfumat, piersici suculente și zmeură ușor acidulată. Se acordă o grijă deosebită la macerarea individuală și apoi la distilarea fiecărei plante botanice utilizate în NOLET’S. Baza de gin și extractele botanice sunt apoi amestecate și lăsate să se odihnească pentru a integra pe deplin aromele botanice, rezultând un gin fin, echilibrat, cu arome florale moi, un gust fructat și un final uscat clasic. Cel mai mult ne-a impresionat cât de bine merge NOLET’s Silver Dry Gin alături de un tonic bun și atât – fără a fi necesar să-l bei alături de lămâie, lime, sau orice alte ingrediente în plus.

Atât preparatele, cât și băuturile calitative specifice Bardot pot fi degustate în clădirea frumoasă din Piața Muzeului 3. De îndată ce le treci pragul, rămâi cu sentimentul că Bardot este o combinație interesantă: un British pub, dar cu iz franțuzesc, and with a twist.

Ca să-i vizitezi și să te bucuri de un cocktail tasting, nu uita să-ți rezervi o masă apelându-i la numărul de telefon 0741 055 821. Mai mult, dacă vrei să fii la curent cu planurile lor de weekend, urmărește-i pe Facebook și Instagram.

Ne dăm întâlnire la Bardot pentru un cocktail tasting?

Tags: BarDot

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This