8 grădini de vară din Cluj unde te poți distra în sezonul cald

by | Jul 29, 2021 | Articole, Recomandări

Când orașul se topește sub soare, când străzile devin din ce în ce mai aglomerate, iar căldura se dezlănțuie în voie, tot ce ne dorim e să fim înconjurați de umbra copacilor, să răsune muzica, să ne putem bucura de o mâncare delicioasă și un drink răcoritor, toate într-un decor care să ne deconecteze pentru câteva ore de la ritmul cotidian. Pare a fi un scenariu departe de realitate, însă am găsit câteva locuri potrivite, în care aceste lucruri chiar se întâmplă. Am selectat o serie de grădini de vară unde te poți distra în sezonul cald și unde poți participa la evenimente în aer liber, fie că sunt organizate de tine sau te bucuri de ele ca invitat.

Zazen-Verde Urban este o locație relativ nouă în Cluj, situată în incinta bazei sportive Transilvania. Grădina de vară a devenit cunoscută și apreciată nu doar pentru decorul cosy, atmosfera relaxantă, ci și pentru evenimentele pe care le găzduiește. Street Food Festival a fost primul mare eveniment care a inaugurat locul, apoi ne-am bucurat de seri de concerte și petreceri cu artiști cunoscuți. Zazen este ca un living room în mijlocul naturii, unde să petreci timpul împreună cu familia, prietenii, cu cei mici sau cu cei mari, ascultând muzică, savurând băuturi răcoritoare și intrând în atmosfera specifică locului. Și ca să nu ratezi niciun eveniment care urmează să aibă loc la Zazen, urmărește-i pe pagina de Facebook. Ne vedem la concertele sau petrecerile viitoare!

Printre iubitorii de petreceri, muzică și distracție, After Eight Garden este, fără doar și poate, o recomandare specială. Aproape de centru orașului, la After Eight Garden te așteaptă o grădină de vară spațioasă, cu atmosferă de festival, unde energia și muzica iau locul agitației de zi cu zi. Luminile, decorul și ambianța fac locația perfectă pentru un eveniment tematic în care să petreci momente de neuitat alături de prieteni. Vezi ce surprize pregătesc și află ce spectacole urmează pe pagina lor de Facebook și fă-ți rezervare la evenimentele care îți fac cu ochiul.

Un loc impresionant aproape de Cluj, unde relaxarea și distracția se îmbină perfect, este Arkhai Sculpture Park. Apreciat pentru sculpturile realizate de artistul plastic clujean Ernő Bartha, situat în satul Vlaha din județul Cluj, parcul reprezintă pentru mulți clujeni o oază de liniște unde natura și arta fuzionează într-un contrast aparte. Un spațiu multicultural, dedicat evenimentelor artistice și creative, Parcul de Sculpturi Arkhai, în care găsești și Arkhai Bistro sunt deschide în fiecare weekend, sâmbăta și duminica, începând cu ora 10:00 până la ora 20:00. Dacă-ți dorești să evadezi din oraș și să iei masa înconjurat de lucrări de artă, aceasta este una dintre opțiunile pe care le recomandăm. Meniul este postat săptămânal pe pagina de Facebook a parcului. În plus, în Arkhai Sculpture Park se organizează periodic evenimente culturale, concerte, proiecții de film în aer liber, workshop-uri, ateliere de creație, degustări de vin, evenimente gastronomice și altele. Dacă ai idei noi și îți dorești propriul eveniment privat, dar încă mai cauți un loc potrivit, spațiul poate fi închiriat pentru aniversări, petreceri, team-building etc. Trebuie doar să-i contactezi și să stabilești detaliile, iar planurile tale pot deveni realitate într-un cadru de poveste.

Grădinile de vară sunt la mare căutare în ultimul an, mai ales când vine vorba despre evenimente importante din viața noastră, cum ar fi nunta. Din ce în ce mai mulți optează pentru organizarea celui mai important moment din viață, într-un spațiu care să-i aducă mai aproape de natură și mai departe de oraș. RustiQ Garden, situat în comuna Feleacu este unul dintre locurile care ne vin prima dată în minte când ne gândim la nunțile organizate în aer liber. Indiferent dacă visezi la un decor vintage, dacă aranjamentele tradiționale te fac să te simți ca-n povești sau dacă ai o culoare favorită care să fie parte din evenimentul tău, acesta poate fi locul ideal în care să-ți petreci cele mai frumoase clipe alături de oamenii speciali din viața ta. Oglindirea grădinii de vară în lacul din apropiere completează perfect decorul la care visezi. Grăbește-te să-ți faci rezervare la RustiQ Garden și cu siguranță evenimentul mult dorit se va transforma în cea mai frumoasă experiență.

TCI Social Club îmbină perfect o selecţie largă de facilităţi de agrement atât pentru adulţi cât și pentru copii, gândite în mod special pentru a vă aduce un plus de energie și în același timp pentru a vă asigura relaxare și răsfăţ. Terasa lor este o grădină de vară care oferă un spațiu generos cu mai multe tipuri de locuri pentru relaxare, sub umbrele, pe spațiu verde și sub terasa acoperită cu lemn, unde te poți relaxa în zilele de vară când vrei să te deconectezi de la cotidian în compania prietenilor și a familiei. Dacă vrei să-ți rezervi o zi întreagă de petrecut la TCI Social Club, te poți bucura de activități sportive fiindcă ei îți pun la dispoziție terenuri de tenis, teren cu gazon sintetic, fitness și aerobic și o zonă cu piscine. Poți să-ți rezervi un loc la activitatea de interes pentru tine din cadrul TCI Social Club online aici sau apelându-i la numărul de telefon 0736 640 303.

Trovantland reprezintă un tărâm de basm, nu departe de meleagurile Clujului, pe Dealul Feleacului, unde se află o mulțime de formațiuni neobișnuite, cu un aspect cel puțin interesant, numite trovanți. Vedeta terasei lor exterioare este reprezentată de preparatele delicioase pe care le pregătesc. Preparatele fine dining sunt pregătite cu îndemânare de către bucătarii lor din cele mai bune ingrediente și sunt menite să-ți ofere o explozie de gusturi și arome. Meniul variat, pe care îl poți descoperi aici, este special conceput pentru a-i mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși dintre gurmanzi. Cireașa de pe tort o reprezintă Dolina, plăcinta Trovantland, o rețetă secretă moștenită din vechi timpuri, pe care au reușit să o înregistreze chiar la OSIM. Îți oferă, de asemenea, facilități de relaxare precum plimbări în natură printre renumiții trovanți, piscină în aer liber, traseu de mountain bike, petreceri tematice și nu uită nici de cei mici, punându-le la dispoziție un spațiu de joacă.

Tot în ideea în care-ți dorești, poate, să faci o escapadă de weekend, poți lua în calcul să pornești înspre Village by The Lake, în Tarnița. Cei de la Village by The Lake au pregătit totul, să fie confortabil și primitor până peste poate, pentru ca tu și prietenii tăi să vă puteți bucura de priveliștea lacului și de aerul curat, în orice anotimp. Te așteaptă cu mâncare de top și băuturi diverse, fac grill din când în când și te invită să te simți bine alături de ei în fiecare sâmbătă și duminică. Ca parte a meniului lor poți savura, spre exemplu: platou Village pentru două persoane (58RON), sarmale cu mămăliguță (38RON), halloumi burger (35RON) și pizza quattro formaggi (35RON). Cât ești aici, poți face o plimbare cu barca electrică sau te poți da cu caiacele și hidrobicicletele dacă ai chef. Programul lor este sâmbăta, între 11:00 și 20:00 și duminica, între 10:00 și 22:00.

În zilele în care-ți surâde ideea undei deplasări în proximitatea Clujului, Restaurant Krusta, care se regăsește în Râșca, Gilău, poate fi o opțiune potrivită. La 50km distanță de centrul orașului și aproximativ o oră de mers cu mașina, poți ajunge în această locație a căror panoramă de pe terasă este deseori lăudată de către cei care-i trec pragul. Odată cu sezonul cald și-au deschis însă și o grădină exterioară pe care o poți descoperi aici. Programul lor de funcționare este de vineri până duminică, între orele 10:00-22:00. Printre preparatele lor cele mai apreciate se numără ciorbele, păstrăvul și pizza cu care se mândresc adesea. Ca să-ți rezervi un loc pe terasa sau din grădina lor în avans, îi poți contacta la numărul de telefon 0744 422 233.

Uită de zilele dogoritoare din sezonul cald și evadează într-una dintre grădinile de vară din Cluj! Tu pe care le-ai vizitat până acum?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This