Restaurante din Cluj unde poți servi meniul zilei

by | Mar 22, 2023 | Articole, Ieși la masă

Mulți dintre noi fie avem un program de lucru mai aglomerat, fie din contră, unul flexibil, dar care ne face să fim mereu pe drumuri, ori avem ferestre în orarul de la facultate, dar care nu ne ajută prea mult pentru a lua un prânz acasă, în liniște. Așa că, dacă ora prânzului te găsește mereu pe drumuri și nu vrei să aștepți ca mâncarea să-ți fie livrată la birou, poți oricând să optezi pentru a servi meniul zilei la unul dintre restaurantele din Cluj.

Am făcut o scurtă selecție a localurilor de acest tip, de unde poți comanda meniul zilei, astfel ca tu să te poți bucura de un prânz divers și la un preț mai avantajos. În acest mod sperăm să găsești o opțiune cât mai apropiată de biroul tău sau de facultatea la care studiezi. Iar aici vei găsi mai rapid toate propunerile noastre.

Zona Centrală

Pizza Rex este situat chiar în “inima” orașului și oferă un meniu extrem de bogat, cu o multitudine de sortimente de pizza și nu numai. În ceea ce privește meniul zilei, acesta este postat la începutul fiecărei săptămâni pe pagina lor de Facebook și costă doar 32 RON. Include o supă, iar pentru felul al doilea, o pizza sau alt fel principal de mâncare. Spre exemplu, în ofertele de săptămâna aceasta poți opta pentru o supă de gulii cu carne de pui sau o supă de roșii cu crutoane și o pizza vegetariană sau o pulpă de pui la cuptor, cu orez și salată asortată. La acest preț se pot adăuga costuri suplimentare, în cazul în care îți dorești să adaugi un sos, pentru varianta în care optezi pentru pizza. Pentru mai multe informații referitoare la meniul complet sau la felul în care poți realiza o rezervare, te invităm să arunci o privire chiar aici.

Restaurantul Santa Lucia se află în apropiere de zona centrală, astfel că reprezintă o variantă potrivită pentru a servi o masă copioasă, mai ales dacă facultatea sau job-ul sunt situate în apropiere. Este un restaurant unde se mănâncă pe cinste, mâncare este ușor mai tradițională, astfel că o să-ți stârnească dorul de acasă, mai ales pentru felul în care preparatele sunt gătite cu mult drag. În oferta pentru meniul zilei regăsim mereu o ciorbă caldă, precum și un fel principal, însoțit de garnitură și de pâine, la prețul de 28 RON. Un exemplu de meniu pe care-l poți servi cu multă poftă aici este ciorba de perișoare, alături de un șnițel din piept de pui și cartofi, cu salată de varză și pâine. Acesta se regăsește postat chiar pe pagina lor de Facebook, unde te invităm să-i urmărești și să consulți meniul în prealabil.

Fără doar și poate, cel mai probabil ai auzit deja de Maimuța Plângătoare, care se află pe Emil Isac, la nr. 3. Meniul lor conține preparate clasice, cât și bucate mai alese, care să-ți bucure papilele gustative în orice moment al zilei. În ceea ce privește meniul zilei, acesta este oferit în trei variante: Meniul zilei clasic (care are prețul de 32 ron), Meniul vegetarian (31 ron) și Big meniu (30 ron). Iar ca să te facem puțin și mai curios, îți oferim câteva exemple de preparate pe care le poți regăsi în opțiunile de aici: pentru Meniul Zilei – ciorbă de porc a la grec, julien de pui cu legume și couscous cu legume, șnițel vienez de porc cu cartofi pai și caș, salată ciolomadă și desert; Meniul vegetarian – supă cremă de țelină, dovlecel pane și couscous, alături de legume, desert; iar la Big Meniu – ciorbă de porc a la grec, tocăniță de pipote și couscous, alături de legume, salată ciolomandă). Poți alege inclusiv pentru opțiunea de delivery între orele 10:00 și 11:30, la numărul +4 0740 318 726. Te invităm să arunci o privire pe site-ul acestora, unde vei găsi actualizat atât întregul meniu, cât și opțiunile pentru meniul zilei.

Avem o sugestie și pentru fanii mâncării indiene: Gandhi. Situat în Piața Mihai Viteazu, la nr. 1, restaurantul oferă multiple variante pentru preparatele indiene, pe care trebuie să le încerci pentru a te convinge de savoarea lor. În fiecare zi de luni postează pe Facebook oferta pe care o au pentru meniul zilei din săptămâna respectivă. Acesta pornește de la prețul de 24 RON, dacă dorești să optezi doar pentru un fel principal, respectiv, 35 RON, dacă îți dorești un antreu și un fel principal. Antreul poate fi format dintr-o supă, precum cea picantă cu pui și ciuperci, sau un alt preparat specific indian, ușor mai light, precum pakora cu vinete sau tempura de conopidă. Felul principal poate fi curry picant de pui sau shabzi de legume, ambele servite cu orez și naan. Te invităm să le treci pragul pentru a descoperi mai multe bunătăți din bucătăria indiană.

Tot în zona centrală se află și Memo 10, Cantina Primăriei, care este situată foarte aproape de stația de autobuz de pe Memo. Aici găsești mai multe preparate, la prețuri mai mici comparativ cu restaurantele din zonă: 23,90 lei pentru meniul zilei. Există 5 sortimente pentru meniul zilei, toate fiind preparate mai tradiționale. Fiecare opțiune are două feluri de mâncare, precum și chifla inclusă. De aici ai putea comanda, de exemplu, ciorbă de cartofi cu trahon și varză a la Cluj sau supă gulaș de văcuță, piept de pui la grătar, couscous și salată de sfeclă. Poți să servești preparatele la cantină sau să le iei acasă. O altă sugestie pentru un prânz bogat și la un preț mai mic, este și cantina de la UMF. Astfel că-ți recomandăm să nu o ratezi, mai ales dacă ești student și drumul tău te aduce pe strada Victor Babeș sau în zona Bibliotecii Central Universitare.

Cantina din Campus Hașdeu se află la limita dintre zona centrală și cartierul Mănăștur și este, de asemenea, o variantă potrivită mai ales pentru studenți. Poți servi mâncarea atât la cantină, cât și să o iei la pachet. Preparatele au prețuri mult mai mici decât restaurantele din apropiere, iar cu aproximativ 15-18 lei, îți poți comanda atât o ciorbă, cât și o porție de legume sau cartofi, altături de un cașcaval pane sau un șnitel vienez. Iar dacă nu ai făcut niciodată o vizită cantinei, îți propunem să o încerci măcar pentru a-ți completa experiența din studenție.

Mărăști

În cazul în care biroul se află în cartierul Mărăști ori dacă facultatea ta este situată în apropiere, atunci poate ar trebui să te orientezi către una dintre opțiunile din zonă, pentru a nu pierde mult timp în trafic, în încercarea de a servi prânzul într-un loc liniștit și convenabil.

Despre Bistro Engels City probabil că ai auzit deja, mai ales dacă frecventezi această zonă. Meniul pe care îl oferă este unul la un preț convenabil, astfel că este o variantă potrivită de a servi prânzul. În ceea ce privește meniul zilei, acesta poate fi servit de luni până vineri, în intervalul orar 13:00-15:00, iar prețul pentru acesta este de 29RON, dacă dorești să optezi pentru o băutură, precum ar fi un suc, apă sau o cafea. Vei regăsi preparate precum ciorba de legume și friptura de porc, cartofi natur, salată de varză sau ciorbă de cartofi cu afumatură și fajitas de pui cu orez alb. Pe pagina de Facebook postează constant opțiunea pentru meniul zilei, astfel că poți fi mereu la curent cu bucatele pe care le pregătesc.

La Cina Restaurant se află undeva între zona centrală a orașului și Cartierul Mărăști. Restaurantul organizează diverse evenimente, însă vine în întâmpinarea ta și cu 2-3 opțiuni pentru meniul zilei, care se servește de luni până vineri, de la 12:00 la ora 15:00. Prețul pentru acesta este de 35 RON și conține o supă sau o ciorbă, precum și un fel principal de mâncare. Bucătăria de aici este orientată către prapate tradiționale, astfel că opțiunile din meniul zilei sună cam așa: ciorbă de burtă și iahnie de fasole cu cârnăciori; ciorbă de fasole verde și ceafă de porc la cuptor, cu pireu de cartofi, toate având o salată și pâine altături. Dacă nu te încântă opțiunea pe care o găsești la meniul zilei, poți comanda oricând ceva din oferta generală. Meniul întreg îl poți consulta chiar aici.

O altă opțiune, cu un meniu generos este și Casa Goia. În meniul acestora vei regăsi atât supe cremă, cât și burgeri, salate, paste, gustări calde și reci, precum și deserturi. În ceea ce privește meniul zilei, Casa Goia oferă constant un meniu variat, care ajunge la prețul de 30 RON. La fiecare 2 săptămâni postează pe pagina lor de Facebook opțiunile pentru perioada următoare. Trebuie să ai în vedere faptul că poți comanda doar telefonic și se oferă în limita stocului disponibil. De asemenea, oferă transport gratuit dacă vei comanda minim două meniuri. Printre preparatele de săptămâna aceasta se numără ciorbă de porc a la grec și chiftele de porc marinate, alături de piure de cartofi; precum și ciorbă de legume și iahnie de fasole și cărnăciori, cu murături și chifle. Pentru mai multe informații te sfătuim să îi urmărești pe Facebook, acolo unde sunt foarte activi.

Zorilor

Buena Vista Restaurant este o opțiune convenabilă pentru cei care lucrează și învață în cartierul Zorilor. Se află extrem de aproape și de căminele din Campus Observator, așa că le recomandăm și studenților să facă o vizită acestui restaurant. Pe pagina lor de Facebook postează zilnic oferta pe care o au, astfel că este foarte ușor să consulți meniul. Restaurantul deschide la ora 10:00, iar comenzile pentru meniul zilei se primesc până la ora 10:45. Cu aproximativ 30 de lei îți poți alege unul dintre cele două meniuri pe care le servesc zilnic sau îți poți compune tu propriul meniu, din preparatele pe care le oferă. Te poți bucura de o ciorbă rădăuțeană sau de o supă cremă conopidă, iar la felul doi, de costițe afumate la cuptor sau de o tigaie picantă de legume și cartofi franțuzești. Îți poți comanda oricând un meniu la birou de la Buena Vista Restaurant, la numărul 0764743435.

În cazul ești student sau în care îți dorești o variantă mai buget-friendly, îți recomandăm să mergi la cantina din Campus Observator. Aici vei găsi mai multe preparate la prețuri extrem de mici și există inclusiv opțiunea de a-ți lua mâncarea la pachet. Cu aproximativ 12-18 lei, îți poți cumpăra o ciorbă și un fel de bază, cum ar fi aripioare de pui și cartofi prăjiți sau mazăre și salată de varză.

Tu unde servești meniul zilei? Recomandă-ne un local și împreună îmbogățim experiența #clujlife.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This