Signature dish-uri de la 5 restaurante din Cluj pe care le poți comanda acasă

Home $ Articole $ Signature dish-uri de la 5 restaurante din Cluj pe care le poți comanda acasă

Un „signature dish” este, de obicei, o terminologie asociată îndeaproape cu mesele luate în oraș. Mulțumită platformelor de delivery, însă, astăzi putem savura signature dish-uri și atunci când nu avem dispoziția sau timpul necesar ca să ieșim la restaurant. Așa, putem savura din confortul caselor noastre preparate unice, care reprezintă „semnătura” restaurantului sau, mai specific, a chefului care a conceput rețetele după care au fost pregătite. După cum o mai spuneam și altădată, ne susținem părerea că s-ar putea ca prețurile să vi se pară ușor condimentate. Adevărul e că, prin comparație cu alte oferte existente pe delivery, chiar sunt. Dar preparatele sunt și cu câteva trepte mai sus față de altele, deci merită. Pentru momentele în care vrei să savurezi, deguști sau să testezi ceva nou și special, am conceput o listă cu 5 restaurante din Cluj care oferă signature dish-uri pe care le poți comanda acasă.

Signature Menu by Silviu Chelaru | Express Chef Delivery

Silviu Chelaru, proprietar și bucătar al restaurantului Manger, și-a anunțat colaborarea cu Express Chef Delivery în decembrie 2020. De îndată ce am testat câteva preparate din noul meniu Express Chef Delivery by Silviu Chelaru, concluzia noastră a fost simplă: n-am încercat ceva mai bun la delivery. La momentul respectiv, cel mai mult ne-a impresionat pieptul de raţă cu garnitură de linte slow cooked şi piure fin de dovleac. De atunci până astăzi, însă, meniul s-a schimbat în funcție de sezon. Acum, putem alege preparate precum: piept de porc cu șoric crocant și fasole cu chilli (35RON), cocoș pitic copt la cuptor cu cartofiori copți (47RON), păstrăv în panko cu cremă de cartofi și spanac sote, linguini cu dovleac copt și parmezan (30RON) și zucchini fript cu salsa, conopidă, mazăre și kale (35RON). Află mai multe detalii despre ingredientele acestor preparate speciale și gramaj și plasează-ți comanda aici.

Carne gătită la Josper | 25th) Downtown Flavours

În meniul celor de la 25th) Downtown Flavours ne-am bucurat să găsim carne gătită la cuptor Josper. Datorită acestei sobe și, în același timp, grătar, carnea, peștele și legumele sunt deosebit de gustoase, suculente, iar aroma lor face semn cu mâna de departe. Asta se datorează faptului că produsele gătite la Josper își păstrează cea mai mare parte din nutrienți. Printre variantele de preparate pe care le oferă 25th) Downtown Flavours se numără: somon cu texturi de mazăre (60RON), trio de rață (80RON) și steak de ton roșu (60RON). Dintre acestea, urmează să testăm somonul cu texturi de mazăre datorită componenței sale: somonul cu cremă de mazăre se îmbină cu spuma de mazăre, fiind asezonat cu un delicios sos de mango și însoțit de caviar de prosecco. Explorează și tu celelalte variante de preparate cu carne gătită la Josper din meniul 25th) Downtown Flavours și plasează comanda aici.

Signature Rolls | HĀTO – The Japanese Experience

După cum te-am obișnuit deja, ne place să testăm opțiunile de sushi din oraș – așa a rezultat și materialul nostru referitor la restaurantele de unde comanzi cel mai bun sushi în Cluj. Recent, însă, am descoperit meniul marca HĀTO – The Japanese Experience și secțiunea sa de Signature Rolls. Ne referim, aici, la: Wabi-Sabi (49RON), The Ecuador (48RON), Hanabi (49RON) și Tulum (49RON). Componența lor este interesantă prin prisma faptului că detaliază nu numai ceea ce se găsește în interiorul lor, ci și în afara. În cazul preparatului care poartă numele de Wabi-Sabi, de exemplu, te poți aștepta ca în interior să găsești creveți tempura, avocado și sos de teriyaki homemade, iar pe dinafară somon flambat, wasabi-mayo și germeni de brocoli. Cele opt bucăți vin însoțite, bineînțeles, de sos de soia homemade, wasabi și ghimbir. Restul celor trei Signature Rolls marca HĀTO – The Japanese Experience așteaptă să fie descoperite (și degustate) de tine aici.

DOT Signature | DOT– District of Toast

Cu DOT – District of Toast avem o istorie îndelungată. Le-am trecut pragul atunci când au deschis, ne-am îndrăgostit de preparatele lor și am găsit (cel puțin) 5 motive să îi vizitezi. Pe deasupra, și-au pus la punct și meniul DOT Signature, constituit din trei preparate numai bune pentru brunch. Dish-urile sunt făcute cu ingrediente din zonă, artizanale, în orice caz proaspete și de o calitate superioară. Omleta Quattro Formaggi (49RON) reprezintă un mix de cheddar, gorgonzola, nasal și brânză de burduf, fiind servită pe pâine de casă de la brutăria Diószegi cu unt, roșii uscate, busuioc proaspăt și mix de verdețuri. Omleta din Albuș de Ou cu Brânză de Capră (39RON) conține doar albuș de ou cu telemea de capră, unt de casă, mărar proaspăt pe pâine de casă de la brutăria Diószegi cu mix de verdețuri. Iar Omleta cu Ouă de Prepeliță și Camembert (59RON) te invităm s-o descoperi singur și, poate, s-o comanzi aici.

Jumătate de conopidă coaptă la jar | Visuin

În luna iulie a anului ‘21, prietenii de la Visuin s-au mutat în casă nouă: la Casa TIFF. Dacă până atunci le treceam pragul ca să savurăm unele dintre cele mai bune cocktail-uri din Cluj, din iulie încoace avem încă un motiv în plus să îi vizităm/să comandăm de la ei: noul lor meniu care conține preparate inedit de savuroase. Pe lângă pastele lor cu burrata pe care le-am alege oriunde și oricând, Visuin ne-a cucerit cu noul lor signature dish: jumătate de conopidă coaptă la jar (38RON). Îmbinând dressingul de iaurt cu chilli, semințele de pin, fisticul și piure-ul de conopidă, acest fel principal este asortat cu semințe de rodie. Dacă tot plasezi comanda la Visuin, te sfătuim să nu pierzi ocazia de a testa și desertul lor, tartină cu whisky si ciocolată (19RON), care conține caramel sărat, alune și înghețată de ciocolată. Între timp, te informăm că jumătatea de conopidă coaptă la jar o poți găsi și comanda aici.

Opțiunile sunt îndeajuns de variate încât să se potrivească tuturor gusturilor. Dacă ești vegetarian, te poți orienta înspre zucchini fript cu salsa, conopidă, mazăre și kale de la Express Chef Delivery. Dacă ești (ca mine, de altfel) fan al somonului, poți opta pentru somon cu texturi de mazăre de la 25th) Downtown Flavours. În cazul în care îți inviți prietenii la cină într-o seară de vineri și vrei să-i surprinzi cu un preparat specific japonez, poți comanda câte o porție din fiecare cele patru sortimente de Signature Rolls oferite de HĀTO – The Japanese Experience. Pentru zilele în care lista cu lucruri de făcut pare interminabilă și vrei să te bucuri de un brunch sațios și sănătos acasă sau la birou, poți comanda omleta din albuș de ou cu brânză de capră de la DOT. Iar pentru serile în care vrei să ai parte de un răsfăț al papilelor gustative, alege jumătate de conopidă coaptă la jar marca Visuin. Care este signature dishul testat în Cluj care te-a impresionat cel mai mult până acum?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!