Cele mai mari porții de mâncare pe care le poți comanda acasă

Home $ Articole $ Cele mai mari porții de mâncare pe care le poți comanda acasă

by | Jan 24, 2022 | Articole, Home Delivery

Ne-am pus pe documentat acest material cu gândul la serile în care urmează să te viziteze prietenii la tine acasă și vrei să-i impresionezi cu o cină bună. Dar fiindcă nu ești un talent în bucătărie, n-ai îndeajuns timp ca să experimentezi cu rețete nou descoperite și să-ți permiți să dai greș tocmai înainte ca ei să ajungă la tine. Din fericire, știi că poți să contezi întotdeauna pe aplicațiile de delivery. Tocmai pentru că există o varietate atât de mare de opțiuni, ne-am propus ca aici să intervenim noi cu recomandări documentate și #petestate. Iar de această dată ne oprim asupra celor mai mari porții de mâncare pe care le poți comanda acasă – de la platouri pentru 6-8 persoane, la plăcinte care-ți vor aminti de cele făcute de bunica și preparate specifice bucătăriei asiatice.

Casa Vikingilor

Unul dintre principalele lucruri pe care le-am apreciat la Casa Vikingilor pe parcursul anilor este că livrează tocmai ceea ce promit: mâncare multă… și bună. Meniul lor aduce împreună bucătăria tradițională (prin preparate precum costițe de porc, mici la grătar și ruladă de porc) cu cea internațională (prin pizza și paste). Dar după cum ne dezvăluie secțiunea aferentă preparatelor lor de top, cea mai mare cerere din partea oaspeților lor o are platoul mix grill pentru 6-8 persoane. Cântărind 2,4kg, acesta conține cârnat de casă, pulpă de pui dezosată, ceafă de porc, costiță, mici (4 bucăți), pernuțe de brânză, orez de legume, cartofi prăjiți și varză murată la prețul de 280RON. Ca să plasezi comanda și să explorezi celelalte opțiuni de platouri existente, te invităm să explorezi aici.

Coșu’ cu Plăcinte

Regula după care funcționează echipa Coșu’ cu Plăcinte este că fiecare plăcintă există fiindcă ai tu poftă, deci ea prinde formă și gust doar pentru tine, de aceea vei primi un deliciu fierbinte, de-abia scos din cuptor. Folosesc cele mai proaspete ingrediente, alese cu grijă și coapte cu multă răbdare. Așa, prind viață plăcintele din meniul lor, fiecare dintre ele cântărind 500g. Numele după care poți identifica plăcintele în meniu sunt și ele la fel de atent selectate; de aceea, poți opta pentru: Plăcintă Boierească Răsfățată, Plăcintă Ciupercuță Ciugulită, Plăcintă Împletită Parfumată și Plăcintă Bucurie de Toamnă – toate la prețul de 31,50RON. Cu puțin noroc, poți prinde și oferta prin care îți alegi trei plăcinte, iar a patra e din partea casei. Dar pentru asta, asigură-te că ești cu ochii pe meniul lor aici, căci Coșu’ cu Plăcinte, momentan, ia o pauză. Însă ne vedem la redeschidere.

Ronin Sushi

La Ronin Sushi ne-am bucurat să găsim cea mai mare porție de sushi și cântărește 1.750g, având prețul de 353RON. Aceasta conține: Philadelphia roll (8 bucăți), Crispy California roll (8 bucăți), Crispy shrimp roll (8 bucăți), Sake-tuna roll (8 bucăți), Vegan roll (8 bucăți), Sake maki (6 bucăți), Kappa maki (6 bucăți), Sake nigiri (6 bucăți), Maguro nigiri(6 bucăți), wasabi (15g), sos soia (60 ml), ghimbir (30g) și, bineînțeles, chop sticks (64 bucăți). Alternativ, deși nu cântărește la fel de mult, poți opta și pentru o variantă vegan-friendly: Vegan box large (159RON). Ea include: Vegan roll (8 bucăți), Tofu maki (6 bucăți), Kampio maki (6 bucăți), Asparagus nigiri (2 bucăți), Shitake nigiri (2 bucăți), Takuan nigiri (2 bucăți), Avocado nigiri (2 bucăți), Inari nigiri (2 bucăți), wasabi (10 g), sos soia (30 ml), ghimbir (20 g) și chop sticks (30 bucăți). Comanda poate fi plasată aici – și celelalte pachete Ronin Sushi explorate.

Cele mai mari porții de mâncare pe care le poți comanda acasă

Funky Fries

Pentru zilele în care porția de cartofi pur și simplu nu pare să fie îndeajuns de sațioasă sau pentru cele în care decizi s-o împarți cu un prieten, la Funky Fries te așteaptă cea mai mare porție de cartofi găsită de noi până acum. Preparatul din meniul lor cu numele de Fries XXL cântărește 450 g și vine la prețul de 17,50RON. În cazul în care pui mai mult preț pe aroma și condimentele cu care sunt asezonați cartofii decât pe dimensiunea porției, tot pe ei poți să contezi, motiv pentru care poți alege între un Hot Box, Cheese Box sau Pulled Box. Hot Box (210g, 23RON) este următoarea porție de testat pe lista mea datorită componenței sale: original Funky Fries, jalapeño, sriracha și mayo. Dacă ți s-a făcut poftă (și ție), află componența celorlalte cutii și plasează-ți comanda aici.

Bărbăr Store Zorilor

Avem o istorie lungă într-ale testatului burgerilor din Cluj. Am scris în trecut despre cei mai buni burgeri din Cluj pe care îi poți comanda acasă, cei mai buni burgeri vegetarieni din Cluj și am stat de vorbă cu Sorin și Tania, ownerii Very Burger, despre primii 3 ani de activitate pe piața de delivery din Cluj. Ceea despre ce nu am mai povestit până acum, în schimb, este locul unde am găsit cel mai mare burger din Cluj: Bărbăr Store Zorilor. Ei ne-au surprins cu un Royal Bărbăr delicios care cântărește 680g și costă 35,99RON. Prin componența sa, el include o chiflă, 3 bucăți de carne de vită cheddar, bacon, salată, roșii și topping la alegere. Ca topping, poți alege dintre următoarele: sos usturoi, BBQ, rosemary, quattro formaggi și gorgonzola. Află ce alți „bărbări” se află în meniul lor și comandă-ți preferatul aici.

California Burger

Dacă inițial ne-am fi așteptat să descoperim cel mai mare burger din Cluj la California Burger, contrar așteptărilor noastre, la ei am găsit cea mai mare porție de Ribs Full Rack. Despre aceasta, echipa ne spune că „o lasă câteva ore la marinat, câteva la foc mic, și la final se asigură că este caramelizată cu sos barbeque”. O astfel de porție conține aproximativ 850g de costiță de porc, sos BBQ și castraveți murați și cântărește 1.000g, având prețul de 69RON. Opțional, la prețul de 9RON, poți adăuga comenzii tale și cartofi prăjiți. Tot din seria specialităților găsite la California Burger, mai poți opta și pentru Ribs 1/2 Rack (650g, 43RON) și Rib Sandwich (28RON). În schimb, dacă vrei, totuși, să testezi bugerii lor (precum Jalapeño Burger, Heavenly Cheese și Vegetarian Burger) îi poți descoperi și plasa comanda aici.

cut&crust

Și cu cut&crust avem o istorie îndelungată. Am început prin a intra în bucătăria de la cut&crust pentru a vedea cum e făcută una dintre cele mai bune pizza din Cluj în cadrul unui #KitchenTakeover marca CLUJ Life. Mai apoi, am mers cu echipa la ei acasă, pe strada Donath, la numărul 65, pentru a testa „the new pizza experience”. În tot acest timp, pe parcursul primilor lor 3 ani de activitate, în ciuda schimbărilor apărute în meniul lor, un lucru a rămas constant. E vorba despre pasiunea noastră pentru Pizza Combo marca cut&crust care cântărește 1-1,25kg și costă 99RON. Combo, pizza de jumătate de metru numai bună de împărțit frățește și pe care poți combina oricare două sortimente, va mulțumi toate părțile implicate. Favorita noastră îmbină Quattro Formaggi, Margherita DOP și Valtellina. Alege-ți și tu sortimentele preferate și plasează comanda aici.

Așadar, pentru ocaziile în care te vizitează prieteni cărora le place mâncarea tradițională, poți apela cu încredere la Casa Vikingilor. Atunci când vrei să împarți cu cei dragi un gust care să vă amintească de copilărie, te poți orienta către Coșu’ cu Plăcinte. Înspre Ronin Sushi te poți îndrepta în momentele când îți dorești să savurezi o altfel de bucătărie, una japoneză. Funky Fries, Bărbăr Store Zorilor și California Burger îți pot fi parteneri de încredere atunci când ai un cheat day. cut&crust ar trebui să fie opțiunea ta go-to atunci când încerci să împaci mai mulți prieteni cu preferințe diametral opuse în materie de pizza. Care sunt cele mai mari porții de mâncare pe care le-ai comandat acasă până acum?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!