Cei mai buni burgeri vegetarieni din Cluj | #vegfoodiecluj

Home $ Articole $ Cei mai buni burgeri vegetarieni din Cluj | #vegfoodiecluj

by | Sep 23, 2019 | Articole, Ieși la masă

Vi s-a întâmplat vreodată să vreți să mâncați un burger, dar să nu știți unde găsiți opțiuni vegetariene? Cu acest articol vă vin în ajutor, pentru că și eu am pierdut ore verificând meniuri online, în căutare de burgeri vegetarieni.

Când am auzit prima dată de MEAT UP, nu m-am gândit că la ei aș putea mânca unul dintre cei mai buni burgeri vegetarieni ever. Practic tu alegi tipul de burger (au vreo 4 variante în meniu) și ei vor înlocui carnea cu o chiftea din sfeclă și bulgur. Vă promit că merită fiecare leu din cei 26 🙂 Dacă nu sunteți genul de persoane care numără caloriile, trebuie să comandați și cartofii lor prăjiți homemade cu parmezan și pătrunjel. Recent am aflat că toamna aceasta vor avea cartofi din recolta proprie, iar muraturile sunt pregatite tot de ei. Mai multe despre asta găsiți într-un interviu acordat echipei ClujLife. O inițiativă de lăudat, nu-i așa?

O altă surpriză plăcută a fost Old and Tasty. Nu sunt neapărat fana burgerilor cu multă brânză, însă trebuie să recunosc că mi-a plăcut foarte mult burgerul lor vegetarian cu Camembert, dulceață de ceapă și ciuperci prăjite. Eu am comandat doar acasă, dar au și un mic local pe Strada Napoca, chiar în centrul orașului. Recomand cu încredere acest minunat burger cu cei mai delicioși cartofi prăjiți. Iar pentru cei care prefera mereu varianta picantă, cei de la Old and Tasty au un sos genial.

În multe localuri am găsit burger vegetarian cu halloumi, însă până acum cel mai mult mi-a plăcut cel de la Marty. E relativ nou în meniu și conține diferite arome și texturi care se îmbină super bine. M-au surprins plăcut chipsurile din legume din interior, sunt atât de bune încât de obicei eu comand o porție extra ca și garnitură. Sunt o alternativă mai sănătoasă decât clasicii cartofi. Dacă aveți poftă de halloumi, acest burger e exact ce trebuie.

Cool Burger s-a deschis recent, chiar în incinta campusului The Office. La ei am mâncat primul meu burger negru din Cluj. Prețurile sunt extrem de mici, iar calitatea burgerilor e neașteptat de bună. Un Green Burger e 17 lei sau 21 de lei meniu complet, perfect pentru masa de prânz. Deși chifteaua din legume nu spune prea multe, combinată cu salată, guacamole și maioneză e genială. Trebuie să recunosc că e genul de fast food la care apelez când pofta e prea mare.

Ultima recomandare de restaurant cu burgeri e Blend. Brews and Bites. Situat chiar pe Piezișă, e genul de loc unde ieși la bere cu prietenii după job sau la terasă în weekend. Într-adevăr, numărul de sortimente de bere e impresionant, însă eu m-am îndrăgostit de mâncare. Preferatul meu e burgerul vegetarian cu minunata chiftea din năut și sfeclă, murături și maioneză. Ultima dată am luat și cartofi prăjiți dulci, cei mai crocanți mâncați vreodată. Au în meniu și burger cu Camembert și dulceață de fructe de pădure, așa că aveți de unde alege.

V-am convins că și vegetarienii mănâncă burgeri buni? Clujul chiar nu dezamăgește la acest capitol, așa că nu aveți nicio scuză 😉

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!