fbpx

De unde poți închiria o autorulotă în Cluj

by | May 31, 2021 | Articole, Recomandări

Cred că dacă ar fi să căutăm ceva pozitiv la această pandemie, am putea spune că ne-a făcut să ne reinventăm. Ceea ce nu e un lucru deloc rău. Poate că am renunțat la hotelurile scumpe și ne-am cumpărat corturi și saci de dormit ca să mergem la munte cu familia. Sau poate că în ultimul an am renunțat să mai mergem la restaurante și să gătim mai mult împreună, cumpărând de la producătorii locali pentru a servi o cină savuroasă în familie sau pentru a lua bucatele la picnicuri.

Oricum ar fi, timpul petrecut împreună cu cei dragi este la fel de prețios. Pandemia ne-a adus o nouă modă vara trecută: călătoritul cu autorulota. Sună interesant, așa-i? Dacă îți surâde această idee, poate ar trebui s-o iei în calcul pentru concediul de anul acesta. Fie că vei opta pentru o călătorie prin apropiere, în țară sau vei prefera să explorezi acest tip de călătorit prin alte țări, o escapadă cu autorulota este de pus pe listă pentru sezonul acesta. Așa că ți-am pregătit câteva opțiuni de unde poți închiria o autorulotă din Cluj, să ai de unde alege!

Încep prin a-ți spune că, în ceea ce privește condusul autorulotelor, pentru cele care au sub 3500 kg este nevoie doar să ai un carnet de conducere categoria B. Iar taxele pe autostrăzi sunt asemănătoare cu cele pentru autoturisme. La VENTOUR trebuie să ai minim 23 de ani și un permis de conducere cu 3 ani vechime pentru a putea face o închiriere. Autorulotele se pot vedea și mai apoi închiria, chiar în Cluj. Prețul diferă în funcție de perioada din an pentru care vei face rezervarea. Iar pentru vară prețul este de 127 euro/zi și este necesar să închiriezi pentru minim 5 nopți. VENTOUR au în oferta lor doar autorulote Burstner, care sigur îți vor face cu ochiul și te vor convinge de confortul lor. Dacă vrei să pleci cu familia și să vă bucurați de mese în aer liber, vei avea o mini bucătărie la dispoziție, dotată cu frigider, chiuvetă și aragaz, unde poți prepara tot ce dorești. Pe site găsești mai multe detalii despre oferta lor, dar și formularul prin care îi poți contacta.

Rulote4travel are sediul în Florești și îți oferă posibilitatea unui test drive gratuit. Vei putea alege dintre 12 autorulote. Prețul de pornire este de 60 euro/zi, iar mai multe detalii despre preț, dimensiuni sau facilități poți vedea aici. Îți poți aduna o gașcă de până la 6 prieteni pentru că spațiul autorulotelor este gândit pentru 4-6 persoane. Toate cele 12 opțiuni de la Rulote4Travel sunt dotate cu baie și bucătărie, dar au și un TV, pentru serile ploioase, în care nu mai poți pleca în explorare în zona din jurul rulotei și preferi să stai la un film. Mai mult, vei găsi un set pentru camping pentru a servi prânzul în natură, iar la cerere se pot aduce așternuturi, prosoape sau biciclete. Nici pentru prietenii necuvântători nu trebuie să îți faci griji pentru că autorulotele sunt pet friendly, așa că această escapadă va putea fi făcută de întreaga familie. Iar dacă stai mai prost cu timpul și ți se pare că o asemenea vacanță presupune prea multă planificare, pe site-ul celor de la Rulote4travel găsești o secțiune de trasee recomandate, în funcție de regiuni, planificate cu toate detaliile esențiale, inclusiv cu obiectivele turistice pe care le poți vizita. Găsești aici formularul prin care poți solicita oferta, iar dacă vei închiria pentru 10 zile, vei avea parte de o reducere de 10%. Mai multe astfel de idei sau de fotografii poți vedea și pe pagina lor de Facebook.

Tot în oraș are sediul și Campermania, iar programul este de luni până vineri între 08:00-18:00. Din cele 4 opțiuni de aici, toate sunt moderne, achiziționate recent și sunt dotate cu bucătărie, toaletă, TV, aer condiționat și WIFI. Acestea pot găzdui 4-6 persoane, iar prețurile încep de la 90 euro/noapte. Întreaga listă detaliile de acest tip se află chiar aici. Dacă va fi prima ta experiență de acest gen, probabil că ai și foarte multe întrebări. Tocmai de aceea, pe site-ul Campermania găsești o listă cu sfaturi pentru călătoria ta, ca să eviți situațiile neplăcute și să fii pregătit cum se cuvine pentru roadtrip-ul tău.

Opțiunea cu numărul 4, de unde îți poți închiria o casă pe roți pentru noua ta aventură, este oferită de către cei de la Minihome din Gherla. Vei avea de ales între varianta luxury (pentru 5 persoane) și cea elegance (pentru 6 persoane), ambele având prețul de închiriere/zi de 90 euro. Perioada minimă de închiriere este de 5 zile pentru sezonul estival și de 3 zile pentru restul anului. La început se percepe o garanție de 500 euro. De asemenea, este necesar ca permisul tău de conducere să aibă o vechime de minim 3 ani. Printre accesoriile suplimentare de care te vei bucura se numără un set de camping, un aspirator și un uscător de păr. Iar contra cost se oferă câteva servicii precum toate consumabilele pregătite, astfel încât nu va fi nevoie să aduci aproape nimic cu tine. Ce pot să zic? Chiar sună ca o casă în miniatură. Pe site găsești chiar și o listă cu locurile de campare din România și alte câteva țări.

Dacă nu te-am convins până acum, continuăm lista cu alte autorulote care arată mult mai bine decât ți-ai imagina. Pentru a schimba puțin peisajul și pentru a-ți adăuga pe listă câteva autorulote cool, îți propun CoolCamper. Modelul de autorulote este unul premium quality, marca Ford, din 2019, pentru cunoscători – Benimar Tessoro 495 – și poate să găzduiască până la 5 persoane. Printre dotări se numără și suportul pentru biciclete, un set de camping, o bucătărie dotată cu toate facilitățile, de la frigider, aragaz și chiuvetă până la vesela din care vei servi mâncarea. Prețurile sunt pe două categorii, cele din timpul sezonului cald (1 iunie – 30 septembrie), la 150 euro/zi și cele din extrasezon (1 octombrie – 31 mai), la 100 euro/zi. Despre acestea și despre toate taxele care sunt incluse în prețuri, dar și alte beneficii, poți vedea mai multe aici. CoolCamper are puncte de lucru în Cluj și Mureș. Printre condițiile de închiriere se numără faptul că trebuie să ai minim 25 de ani și un permis de conducere cu cel puțin 5 ani vechime și că se percepe o garanție de 500 euro.

Iar dacă nu ești din Cluj și ai vrea să mergi într-o aventură pe roți, fără să fie nevoie să dormi incomod în mașină sau să pierzi timpul montând cortul ori căutând alte cazări, am și pentru tine o sugestie: ATYC. La cerere, autorulota se poate prelua din aproape orice loc din țară. Cei de la ATYC îți pun la dispoziție 4 variante care pot să găzduiască 3-6 persoane, în funcție de modelul ales. Toate acestea sunt pet friendly și dotate corespunzător. Pe timpul verii prețurile pornesc de la 95 euro/noapte și merg până la 150 euro/noapte. Iar dacă închiriezi pentru 7 sau 10 nopți, ai parte de o reducere de 10%, respectiv 20%. Toate detaliile legate de tarife, modalitatea în care se face plata, precum și formularul de rezervare se găsesc aici.

Ce mai este important să menționez este că indiferent de opțiunea aleasă din această listă, ai parte de un număr nelimitat de kilometri pe care îi poți face cu autorulota în Uniunea Europeană și că este necesară doar categoria B la permisul de conducere, plus ceva vechime. Poți să te trezești lângă munți, să ai marea ca vecină sau să dai iama dimineața într-un câmp plin de maci.

Indiferent că alegi să călătorești în Transilvania, să faci un mini tur al României sau să explorezi o țară dintr-o nouă perspectivă, viața pe drum poate să îți contureze o experiență cu adevărat specială, departe de aglomerația din hoteluri sau de agitația din alte mijloace de transport.

Dacă ai fost deja într-un roadtrip cu autorulota, spune-ne cum a fost experiența și de unde ai închiriat mați

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This