Destinații noi spre care poți zbura din Cluj

Home $ Articole $ Destinații noi spre care poți zbura din Cluj

by | Feb 21, 2023 | Articole, Ieși din oraș

Articolul a fost revizuit în ianuarie 2024.

Chiar dacă vremea de afară nu este foarte convingătoare în ceea ce privește ieșirile din casă, poate că o escapadă într-o locație mai călduroasă va fi pe placul tău. Experiențele pe care oferi celor dragi, mai ales dacă devin momente pe care le împărtășești cu aceștia, sunt printre cele mai frumoase cadouri. Astfel că un city break sau un bilet de avion pentru concediul din această vară, va fi cu siguranță un cadou pe cinste.

Perioada februarie-martie este o perioadă în care poți să găsești prețuri mici la biletele de avion, fie că îți dorești un city break perioada următoare sau fie că vrei să-ți planifici deja o călătorie pentru vacanța de vară, nu ar strica să arunci o privire asupra ofertelor pe care companiile aeriene ți le-au pus la dispoziție. Mai mult decât atât, pe Aeroportul din Cluj Napoca au fost introduse câteva destinații noi spre care poți zbura. Tocmai de aceea, astăzi le vom descoperi împreună.

Italia

Prima companie care introduce noi zboruri de pe Aeroportul din Cluj Napoca este Wizz Air. Zborurile către Perugia (Italia) au fost introduse începând cu 14 decembrie 2022, având o frecvență de 2 zboruri pe săptămână, respectiv, joia și duminica. Perugia este un oraș italienesc cu un farmec aparte, tocmai pentru că nu este atât de popular în lumea turistică. Este situat pe un deal, așa că oferă o priveliște aparte asupra împrejurimilor, care sunt conservate tocmai în stilul italienesc, care te va teleporta în timp. Prețurile per zbor pentru în perioada februarie-aprilie pornesc de la 69 lei, iar cu Wizz Discount Club, un singur zbor te poate ajunge și doar 49 lei. Sfatul nostru este să urmărești și prețurile zborurile pentru întoarcere, astfel încât vacanța ta să fie cât mai buget-friendly. Un exemplu de city break pe care îl poți face cadou este în perioada 6-9 aprilie, când pentru ambele zboruri biletul ajunge doar la 69 lei/drum. Te poți bucura de arhitectura orașului de la Porta Sole, poți să încerci delicioasa mâncare italienească și poți vizita Catedrala San Lorenzo, Cetatea Pauline, etc.

Începând din luna martie 2023, compania aeriană Ryanair a introdus zboruri către 3 destinații europene: Milano Bergamo (Italia), Bruxelles Charleroi (Belgia) şi Paris Beauvais (Franţa). Astfel, de pe aeroportul clujean, Ryanair va opera de acum zboruri către 5 destinații (pe lângă cele 3 noi, existând deja zboruri către Dublin şi Londra Stansted). Biletele sunt puse deja în vânzare, așa că dacă îți dorești să-ți programezi vacanța de vară în una dintre cele 3 destinații ori dacă vrei să-ți planifici un city break, pentru a lua o pauză de la rutina de zi cu zi, poți arunca oricând o privire pe site-ul acestora.

Milano este unul dintre cele mai vizitate orașe din Italia, pe lângă Roma și Veneția. Este un oraș extrem de important în ceea ce privește perspectivele financiare ale Italiei, dar fiind și extrem de importantă în ceea ce privește industria de fashion. Pe lângă magazinele renumite și localurile de lux, milano este extrem de vizitat datorită atracțiilor turistice printre care se numără și Il Duomo, Santa Maria delle Grazie (unde se este pictată și Cina cea de taină a lui Leonardo da Vinci), Basilica di Sant’Ambrogio, Teatro alla Scala, Castello Sforzesco. Unde mai pui faptul că Milano este foarte aproape de Lacul Como, una dintre cele mai apreciate locații din Italia? Astfel, Milano poate să fi o locație ideală atât pentru o scurtă vacanță, cât și pentru una mai prelungită, în care să incluzi câteva zile de relaxare pe malul Lacului Como. În perioada 3-8 august, un zbor dus-întors ajunge la aproximativ 75 euro, dar pentru mai multe informații legate de prețuri, te invităm să arunci o privire pe calendarul zborurilor de la Ryanair.

Anglia

Începând cu sezonul de iarnă din 2022, Wizz Air a adăugat și o nouă rută către Anglia, mai exact către orașul Leeds. Este al treilea ca mărime, după Londra și Birmingham, fiind un puternic centru universitar, dar și un oraș potrivit pentru a descoperi spiritul londonez. Orașul găzduiește câteva dintre cele mai mari parcuri din Europa, dar deține și o serie de atracții turistice, printre care se numără muzee, galerii de artă, precum și câteva festivaluri. În cazul în care plănuiești un city break în Leeds, îți propunem să nu ratezi Royal Armouries Museum, Roundhay Park, Leeds Grand Theatre, Harewood House și Kirkstall Abbey. Momentan există două zboruri pe săptămână, în zilele de luni și vineri, iar începând din luna martie, zborurile vor fi operate de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri şi vineri. În perioada martie-aprilie, vei găsi zboruri începând de la 99 lei/rută. Așa că, dacă vrei să sărbătorești 8 martie într-un oraș cu totul nou, poți opta pentru o mini-vacanță în perioada 6-10 martie, când atât zborul pentru dus, cât și pentru cel de la întoarcere, va ajunge 99 lei/drum.

Turcia

Una dintre noile rute introduse este una care va face legătura dintre Cluj și Antalya (Turcia). Fiind o nouă rută sezonieră introdusă de Wizz Air, pe parcursul verii te vei putea bucura de o nouă destinație, care este extrem de potrivită, atât pentru o vacanță în doi, cât și pentru întreaga familie. Zborurile vor începe din mai, iar momentan prețurile pornesc de la 149 lei pentru perioada mai-iunie, iar în cazul în care ai Wizz Discount Club, te vei putea bucura de un discount la fiecare zbor – pentru aceasta rută, prețurile pornind în acest caz de la 99 lei. Antalya este potrivită dacă îți dorești o vacanță la mare, așa că ar fi indicat să optezi măcar pentru un weekend prelungit, pentru a te bucura de soare, nisip și Marea Mediterană. Ps. Pentru cei care vor o vacanță în în Turcia, în perioada 3-10 august, biletele pentru ambele sensuri pornesc, în mod normal, de la 549 lei/zbor.

Biletele pot fi achiziționate de pe wizzair.com, precum și din aplicația mobilă a companiei. Ocazional sunt disponibile oferte sau discounturi, așa că te sfătuim să le urmărești constant, mai ales dacă intenționezi să-ți planifici o nouă călătorie.

Belgia

Despre Bruxelles probabil știu deja faptul că este una dintre cele mai importante orașe din Europa, care găzduiește multiple instituții esențiale pentru desfășurarea vieții europene. Printre instituțiile cele mai importante, care se află în acest oraș, se numără Comisia Europeană şi Consiliul Uniunii Europene, sediul NATO şi sediul EUROCONTROL. Cu toate acestea, aici găsim și câteva atracții turistice de renume. Îți propunem să salvezi pentru city break-ul tău următoarele locații Muzeul Ciocolatei, Notre Dame Du Sablon, Musee Royaux Des Beaux Arts (pentru vizite, inspirație și descoperiri culturale) Parc Du Cinquantenaire și The Atomium (pentru plimbări și puțină relaxare în aer liber). Compania Ryanair a introdus zboruri către aeroportul Charleroi de 4 ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, joi și duminică. Prețurile sunt destul de mici, pornind chiar și de la 19,99 euro/zbor. Și de data aceasta avem o propunere pentru tine, dacă vrei să mergi într-o vacanță, imediat după Paște, îți propunem un city break la un preț de nerefuzat: cu aproximativ 45 euro, vei putea zbura dus-întors în perioada 20-23 aprilie.

Franța

Cât despre Paris, nu credem că mai este nevoie să adăugăm prea multe: este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, fiind extrem de bogat în ceea ce privește obiectivele turistice, dar și foarte generos când vine vorba de delicatese culinare. Fără doar și poate, reprezintă o destinație perfectă pentru un city break, dar chiar și pentru o vacanță mai lungă, mai ales dacă îți place să te relaxezi într-un oraș european, ale cărei frumuseți arhitecturale te întâmpină la orice pas. Poți zbura către Paris Beauvais cu Ryanair, în zilele de luni, miercuri, joi și duminică. Găsești prețuri extrem de mici, cu care îți poți planifica o vacanță memorabilă. Nu ar trebui să ratezi o vizită la Muzeul Louvre sau la Musée d’Orsay, dar nici o plimbare până la Turnul Eiffel și până la Arcul de Triumf, și e musai să descoperi Centre Pompidou, lângă care se află atelierul lui Constantin Brâncuși. Iar cum la începutul lunii mai există un weekend prelungit, te sfătuim să nu ratezi oportunitatea de a face o vizită Orașului Iubirii. Astfel că, în perioada 30 aprilie – 3 mai, poți zbura dus-întors către Paris cu aproximativ 63 euro.

Biletele pot fi achiziționate de pe ryanair.com, acolo de unde poți vizualiza și ultimele oferte, precum și prețurile biletelor din toate destinațiile către care compania aeriană operează zboruri.

Ungaria

Relativ recent a fost introdus și zborul către Budapesta, care se realizează prin intermediul companiei aeriene Aeroexpress Regional. Frecvența zborurilor este de 3 zile pe săptămână, având loc lunea, miercurea și vinerea, iar prețul per drum ajunge la aproximativ 50 euro. O călătorie durează aproximativ o oră și 25 de minute, astfel că Budapesta reprezintă o destinație perfectă pentru o mini-vacanță, mai ales pentru că acum este mai rapid ca niciodată să ajungi în capitala Ungariei. Spre exemplu, îți poți petrece chiar vacanța de Paște în această destinație: în perioada 15-19 aprilie, bilete de avion către Budapesta te pot ajunge aproximativ 104 euro. Salvează următoarele locații pentru călătoria ta în Budapesta: Castelul Buda, Clădirea Parlamentului, Széchenyi Spa, Bastionul Pescarilor, Catedrala Sf. Ștefan, Piața Eroilor, Casa Terorii și Muzeul de Arte Frumoase. Iar ca un extra tip, dacă urmează să ai nunta anul acesta, Budapesta este o locație de top în ceea ce privește ședințele foto de tipul save the date, care sunt realizate mai ales la Bastionul Pescarilor.

Mai multe informații despre prețul biletelor poți vedea chiar aici.

Ce spui? Ce destinații noi îți fac cu ochiul pentru călătoriile de anul acesta? Sfatul nostru este să arunci o privire asupra tuturor destinațiilor spre care există zboruri de pe aeroportul clujean și să o alegi pe cea care este pe placul tău.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!