TOP 5 activităţi de weekend pe care le poţi face în parc

Home $ Diverse $ TOP 5 activităţi de weekend pe care le poţi face în parc

by | Jun 29, 2023 | Diverse

Weekend-ul este perioada perfectă pentru a-ţi încărca bateriile şi a te bucura de activităţi plăcute. Vremea frumoasă şi călduroasă este numai bună pentru activităţi în aer liber. Nu trebuie neapărat să ai o grădină sau o curte pentru a face lucruri în natură, ci este suficient să mergi în cel mai apropiat parc.

Descoperă TOP 5 activităţi de weekend pe care le poţi face în parc:

Fotbal
Fotbalul este o o super activitate de weekend de care te poţi bucura. Nu ai nevoie neapărat de un teren de dimensiuni mari sau de o gaşcă mare de prieteni. Te poţi bucura de acest sport fie pe iarbă, fie pe terenurile special dedicate acestei activităţi din parcuri. Ca să te bucuri de experienţă de fiecare dată, alege mereu echipamentul potrivit. Ai nevoie de îmbrăcăminte sport, dar şi de ghete pentru fotbal. Ghetele de fotbal sunt esenţiale pentru a putea alerga uşor pe teren, în special pe suprafeţe precum iarba. Avantajul ghetelor de fotbal este dat de talpă specială, cu crampoane, ceea ce le face o alegere superioară comparativ cu adidaşii obişnuiţi. În plus, atât în magazine, cât şi online, găseşti o mulţime de modele de ghete de fotbal, pentru toate gusturile.

Fotbalul nu este singurul sport pe care îl poţi practica în parc. Poţi opta şi pentru sporturi de contact, precum boxul, însă vei avea nevoie fie de un partener, fie de un sac de box uşor de transportat. De asemenea, vei mai avea nevoie şi de mănuşi de box.

Alte sporturi de care te poţi bucura în parc după o săptămână de lucru lungă sunt tenisul, baschetul şi badmintonul.

Yoga
Dacă îţi place să faci mişcare, însă nu îţi doreşti un ritm alert, atunci Yoga poate fi soluţia pentru a te bucura de weekend în aer liber. Pentru a practica Yoga nu ai nevoie de prea multe. Tot ce trebuie să faci este să îţi iei cu tine o salteluţa pentru sport şi un echipament potrivit. Hainele de Yoga trebuie să fie mulate, dar să îţi permită în acelaşi timp să te mişti liber, fără constrângeri.

Îţi poţi lua cu tine şi telefonul pentru a urmări sesiuni ghidate de Yoga, în special dacă eşti la început de drum. Dacă ai mai practicat acest tip de mişcare, atunci îţi poţi forma o rutină scurtă, alcătuită din câteva poziţii, pe care să o repeţi de 2-3 ori.

Lectura
O carte bună îţi poate oferi noi perspective, o stare de bine şi te poate ajuta să scapi de grijile de la job. De aceea, este o super idee să te bucuri de lectură în aer liber atunci când vine weekend-ul. Există o mulţime de locuri în parc unde poţi citi comod, fie că optezi pentru bănci, hamace sau o salteluţa pe care o întinzi pe iarbă.
Poţi lua cu tine mai multe cărţi, pentru a avea de unde alege sau poţi opta pentru un Kindle. Dacă vrei să citeşti în parc, este de preferat să mergi ziua, pentru a te bucura de lumină naturală.

Picnic
Un picnic este o ocazie perfectă de a te bucura de natură şi de gustări delicioase. Poţi merge pe cont propriu sau alături de prieteni ori familie. Ai nevoie de un coş cu gustările şi băuturile preferate şi de o păturică. Poţi alege sandwich-uri, mici platouri cu brânzeturi şi mezeluri, finger food, salate sau fructe proaspete.

Meditaţie
Meditaţia în aer liber poate fi o metodă excelentă de a scăpa de stres. Alege să meditezi în parc, pe iarbă sau pe o bancă mai retrasă. Poţi începe cu o plimbare, iar la final să dedici câteva minute unei sesiuni de meditaţie care să te ajute să îţi încarci bateriile.
Parcul este o locaţie excelentă pentru a te bucura de weekend-uri în aer liber. Ai o mulţime de activităţi pe care le poţi face în parc, de la meditaţie şi sport şi până la lectură sau picnic.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!