TOP 10 piese vestimentare esenţiale pentru orice anotimp

Home $ Diverse $ TOP 10 piese vestimentare esenţiale pentru orice anotimp

by | Sep 14, 2023 | Diverse

În general, piesele vestimentare se clasifica în funcţie de sezon. Există haine special concepute pentru sezonul cald, dar şi haine realizate strict pentru sezonul rece. Ei bine, dacă îţi doreşti o garderobă cât mai compactă, trebuie să ştii că există piese vestimentare ce se pot purta indiferent de anotimp.

Iată TOP 10 piese vestimentare esenţiale indiferent de sezon:

Blugii
Blugii pot câştiga cu uşurinţă titlul de “cea mai populară piesa vestimentară”. Bine, poate nu chiar cea mai populară, însă cu siguranţă ar fi pe podium, alături de piese precum tricourile sau maiourile.

De ce trebuie să ai blugi în garderoba ta? Pentru că se asortează uşor cu on mulţime de ţinute, sunt confortabili, îi găseşti super uşor şi se pot purta în orice anotimp. Poţi să stilizezi ţinute cu blugi atât primvara şi vara, cât şi în sezonul rece.

Totuşi, este foarte important să alegi blugii potriviţi pentru tine. Este de preferat să optezi pentru stiluri clasice de pantaloni din denim, mai ales dacă îţi doreşti un look care să nu se demodeze prea uşor.

Printre cele mai faimoase stiluri de jeanşi se număra boot cut, straight leg, skinny sau boyfriend.
Poarta blugii cu sandale sau balerini în sezonul cald şi cu cizme, ghete sau botine în sezonul rece.

Tricourile
O piesă vestimentară cu adevărat timeless este tricoul. Acesta se poartă într-o formă sau alta de sute de ani. Este absolut necesar să ai în garderoba ta câteva tricouri, în special dacă îţi doreşti un dressing complet. În plus, tricourile se pot purta atât iarna şi toamna, cât şi în sezonul cald.

Este o super idee să optezi pentru tricouri simple, cu decolteu rotund sau în V, din materiale de calitate, precum bumbacul. Modelele uşor oversize, în nuanţe neutre, precum gri, bleumarin, negru, alb sau bej sunt o super alegere. Acestea se asortează uşor şi se pot purta cu fuste, blugi, pantaloni de stofă sau pantaloni scurţi.

Rochiile de ocazie
Rochiile de ocazie sunt piesa vestimentară de bază în ţinute elegante. Fie că ai o petrecere aniversară, o nuntă, un botez sau o cununie, rochia de ocazia nu trebuie să îţi lipsească din garderoba. Vestea bună este că nu ai nevoie de o mulţime de rochii de ocazie pentru o garderobă completă.
Alege 2-3 modele de rochii elegante de damă, care să îţi flateze silueta şi pe care să le poţi purta atât vară, cât şi iarna.

Treningul
Un trening este o super alegere dacă îţi doreşti o ţinută sporty şi confortabilă. Poţi alege un trening din materiale prietenoase cu pielea, precum bumbacul, pe care să îl poţi ca atare în seonzul cald. În sezonul rece, poţi completa o ţinută cu un trening cu geaca şi alte accesorii călduroase.

Pantofii sport
Adidaşii şi pantofii sport nu se poartă neapărat doar atunci când mergi la sală. Îi poţi purta la plimbare în parc, la shopping sau în vacanţă. Astfel, este o super idee să ai în garderoba cel puţin o pereche de pantofi sport, pe care să o poţi purta indiferent de sezon.

Dresurile
Un accesoriu foarte important într-o mulţime de ţinute, dresurile nu ar trebui să îţi lipsească din garderoba. Poartă-le iarna şi toamna pentru extra confort, dar şi în sezonul cald dacă îţi doreşti să uniformizezi nuanţa pielii sau să obţii un look mai fancy. Există o mulţime de modele de dresuri din care poţi alege, iar majoritatea au preţuri accesibile.

Pantofii cu toc
Pentru ocaziile speciale, pantofii cu toc sunt un must. O pereche de pantofi stiletto, din piele, potriviţi calapodului tău, se pot purta atât vară, cât şi iarna. Contează foarte mult cum îi asortezi şi unde îi porţi. Vestea bună este ca o pereche de stiletto din piele, model clasic, se poate purta atât cu rochii, fuste şi salopete, cât şi cu blugi.

Fustele
Fustele se număra printre piesele de bază ale garderobei feminine. Le poţi purta pe tot parcursul anului, într-o mulţime de combinaţii. Poţi opta pentru fuste din stofa, din denim, fuste plisate sau din piele, dar şi modele mini sau maxi. Fustele merg de minune cu cămăşi, tricouri, maiouri, pulovere sau chiar topuri, în funcţie de sezon.

Rochiile din stofa
Rochiile de zi din stofa sunt alegerea perfectă pentru o ţinută office, pentru un prânz în oraş sau chiar pentru o sesiune de shopping cu prietenele. Le poţi asorta cu o mulţime de alte piese, precum geacă de piele, geacă din denim, balerinii, sandalele, botinele sau cizmele.

Cămăşile
Cămăşile sunt perfecte pentru ţinute de zi sau de seară feminine. Optează pentru modele din materiale de calitate, precum inul, poplinul sau satinul. Asortează-le cu jeanşi, fuste, pantaloni de stofă sau pantaloni conici.

De la blugi şi până la tricouri, cămăşi sau fuste, există haine pe care le poţi purta atât vară, cât şi iarna. Bineînţeles, este important să adaptezi întotdeauna ţinută în funcţie de vremea de afară, pentru a te simţi cât mai confortabil.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!