Spectacol unic la Jazz in the Park cu Postmodern Jukebox!

Home $ Știri Cluj $ Spectacol unic la Jazz in the Park cu Postmodern Jukebox!

by | Apr 8, 2024 | Știri Cluj

Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox (PMJ), colectivul fenomen care a cucerit inimile a milioane de fani la nivel mondial, va cânta, pentru prima oară în Cluj, la Jazz in the Park Festival! Cluj-Napoca a fost astfel inclus în noul turneu mondial anunțat de PMJ – Turneul „10”- organizat pentru a celebra o dublă aniversare: 10 ani de turnee și spectacolul cu numărul 1000. Cunoscut pentru spectacolele sale care transformă hiturile moderne în melodii clasice din epoca de aur a jazzului și swingului, Postmodern Jukebox promite o călătorie muzicală spectaculoasă înapoi în timp, direct în efervescența saloanelor de ballroom ale începutului secolului XX. Printre reinterpretările lor cele mai populare se numără „Bad Romance” de Lady Gaga, transformat într-un cabaret al anilor ’20, „Creep” de Radiohead reinterpretat în stilul jazzului din anii ’40, „All About That Bass” de Meghan Trainor, „We Can’t Stop” de Miley sau „Thrift Shop” de Macklemore & Ryan Lewis. Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox vor urca pe scena Jazz in the Park Festival vineri, 30 august.

Alin Vaida, fondator Jazz in the Park: ”Mereu am gândit lineup-ul festivalului încât acesta să ofere o varietate mare, în care toată lumea să se regăsească. Simt că PMJ sunt ceea ce ne lipsea. Avem o legendă prin Cymande, avem reprezentanți de seamă ai jazzului contemporan prin Avishai și Tigran, anunțăm imediat un super nume din zona world music și acum îi avem pe Postmodern Jukebox, o trupă spectaculoasă, ușor de ascultat, care va încărca lumea de pozitivism. Până la urmă, asta ar trebui să fie un festival: o abundență de conținut, aproape copleșitor.”

Pianistul Scott Bradlee este cel care a pus bazele colectivului muzical. De la un mic grup de prieteni care făceau muzică într-un subsol din Queens, New York, Postmodern Jukebox a ajuns acum să includă 70 de interpreți diferiți, să concerteze pe șase continente și să fie viral pe internet, cu două miliarde de vizualizări pe canalul lor de YouTube. Astfel, un spectacol Postmodern Jukebox a devenit o tradiție muzicală anuală pentru sute de mii de fani dedicați din întreaga lume — fani care adesea vin la concert îmbrăcați elegant, dornici să se scufunde complet în experiența magică oferită de artiști.

Scott Bradlee: ”O astfel de longevitate într-o industrie notoriu capricioasă a fost complet neașteptată pentru noi. Nu există o formulă secretă, altceva decât o obsesie pentru sunetele clasice și un angajament de a evidenția talente fenomenale. Continuăm să ne simțim onorați și îndatorați de sprijinul publicului nostru pentru acest proiect, care continuă să ne inspire și să ne împingă spre noi culmi ale artei. Este căsătoria perfectă, iar turneul nostru aniversar de 10 ani va fi o celebrare.”

Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox completează lista marilor artiști care vor cânta anul acesta la Jazz in the Park. Primele nume care au fost confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK) – una din cele mai importante trupe funk în viață, Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

Abonamente la preț redus

Până în data de 23 iulie, cei care vor să vină la festival pot să beneficieze de abonamente la preț redus: 399 lei, iar muzicienii au discount special. Anul acesta, organizatorii au alocat din nou reducere artiștilor și celor care studiază muzica la un liceu sau facultate de profil. Aceștia pot beneficia de cel mai bun preț al abonamentelor de doar 300 de lei, prin completarea unui formular online. Campania este valabilă în perioada 26 martie-8 iulie.

Denisa Dan, manager Jazz in the Park: ”Jazz in the Park este un festival care celebrează muzica, experiențele plăcute și comunitatea din care face parte. Tocmai din acest motiv, ne dorim să-i avem aproape pe oamenii care ne împărtășesc pasiunile. Avem un eveniment dedicat artiștilor tineri de jazz în Parcul Central, iar în cazul festivalului din Parcul Etnografic, venim în întâmpinarea lor cu astfel de inițiative. Îi așteptăm cu drag să ne treacă pragul și să ne bucurăm împreună de lineup-ul pe care îl pregătim pentru această ediție; se anunță nume chiar frumoase! De-abia așteptăm!”

Jazz in the Park Festival va avea loc în 30 august – 1 septembrie, în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. Pe lângă concerte, organizatorii pun un accent deosebit și pe experiența participanților. Jazz in the Park Festival este singurul festival din România care încurajează practicarea muzicii ca hobby și promovează echipamente audio pentru cei care vor să o asculte mai bine. Iar pentru ca experiența de festival să fie completă, ea va fi completată și de momente culinare speciale și diverse activități complementare, gândite pentru publicul de toate vârstele.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!