(numma) gust! Locul ideal pentru experiențe gastronomice în Cluj-Napoca

Home $ Articole $ (numma) gust! Locul ideal pentru experiențe gastronomice în Cluj-Napoca

by | May 29, 2024 | Articole

Auzim tot mai mult faptul că trăim într-o economie a experiențelor, iar cele gastronomice devin din ce în ce mai căutate și apreciate. Iar această cerere nu avea cum să rămână neobservată de curajoșii din spațiul local, care îndrăznesc să umple această nevoie. Una dintre aceste persoane este Emma Cremma, care, după un an sabatic, a decis să schimbe ceva. Mai concret, să iasă din zona de producție de cofetărie (nu de tot!) și să meargă în cea de experiențe.

Așa a apărut (numma), o locație nouă-ish, putem zice. Emma îl descrie ca pe un „spațiu de conexiuni culinare”, care adună laolaltă oameni pasionați de gătit, gastronomie și alte manifestări culinare, indiferent dacă sunt la un nivel amator sau profesionist. Unul dintre scopurile acestui spațiu este să facă mai accesibile multe concepte din lumea food & drinks, pe care altfel le-ai putea încerca doar dacă ai prieteni buni în lumea ospitalității.

Situat într-o zonă destul de centrală, acest loc îmbină experiența de co-cooking space într-o bucătărie deschisă, cu un sentiment de cafenea chic, conturat mai ales de designul gândit să creeze experiențe sociale. Motivația a venit acum câțiva ani, când Emma a vrut să-i facă cadou soțului său o degustare de coniac și și-a dat seama că este foarte greu să ajungi la o experiență de acest gen, mai ales dacă nu ai cunoștințe în lumea ospitalității. A realizat că oamenii vor azi mai mult de la ieșitul în oraș, caută experiențe, socializare și să învețe ceva nou. Iar toate acestea au dus la realizarea unui spațiu vibrant, care are ateliere, workshop-uri, evenimente de gastronomie, cursuri de nutriție, team building-uri, degustări, pop-up-uri, lansări de produse și chiar și mici evenimente private.

De ce și de unde (numma)? Emma ne-a povestit că totul a început la o poveste de seară alături de soțul său, la un pahar de vin. A realizat că ar vrea să mai producă doar un singur produs (numai tarte) și să facă numai ceea ce îi este aproape de suflet. Atunci a avut un „aha moment” și a decis să rămână (numma), dar cu 2 de „m”. Fix ca-n nume. Ca să nu fiți băgați în ceață, la studio se face încă producție. Chiar am degustat o tartă superbă și am aflat că mai mereu există ceva bun, dacă vreți să vă opriți vreodată la o cafea și ceva dulce. Pentru că da, ușile sunt deschise mai mereu (atunci când nu sunt evenimente).

Până acum s-au întâmplat următoarele: degustare de spumante, bere, cocktailuri neoromânești; atelier de gătit plant based, matcha, tacos; o lansare de paste cu etichetă în limbaj tactil pentru nevăzători și workshop-uri pe nutriție. Evenimentele sunt ținute de specialiști din nișa respectivă, drept urmare vei da de bucătari, mixologi, somelieri, și alți oameni faini din gastronomie.

În plus, în spațiu poți să-ți aduci familia, prietenii sau oricare alt grup drag și să le gătești ceva bun. Orice idee culinară este bine primită și deja există o comunitate foarte deschisă acolo. Din câte am înțeles, au venit deja propuneri de evenimente din foarte multe domenii, dar ei preferă momentan doar concepte care țin de lumea gastronomiei. Îi poți contacta direct pe contul lor de Instagram.

(numma) reprezintă o adiție rafinată și mult meritată la peisajul gastronomic al Clujului. Cu un plan de evenimente diversificat, povești captivante și o atmosferă primitoare, acest spațiu este destinat să devină studioul preferat al celor împătimiți de mâncare și de experiențele culinare deopotrivă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!