Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Premieră CLUJ: Idolul şi Ion Anapoda // Oana Pellea, Richard Bovnoczki

October 4 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Premieră CLUJ: Într-o comedie romantică și total anapoda, cinci personaje din Bucureștiul interbelic își caută perechea ideală.
Idolul și Ion Anapoda” este o producție dramaturgică al cărei text păstrează atmosfera boemă a epocii interbelice. ANAPODA… un joc de-a teatrul, un joc de-a iubirea, un joc de-a viața – toate în amintirea unei doamne minunate care s-a îndrăgostit cândva de un bărbat prea tânăr, prea gentil, prea vorbăreț… un om total, dar total ANAPODA.
Oana Pellea este Stavăroaia – o doamnă plină de viață. Richard Bovnoczki este Ion – un om anapoda, Florina Gleznea, Frusinel – idolul din vis, Cristina Casian, Mioara – o fată frumoasă, dar proastă și George Rotaru, Valter – un băiat tânăr și deștept.
Iubirea este pretutindeni. Ion este îndrăgostit de Mioara. Mioara este îndrăgostită de Valter. Valter și Ion sunt cei mai buni prieteni. Mioara este nepoata răsfățata a lui Madam Stavăr. Madam Stavăr știe tot. Ea ghicește în cafea și zidurile casei sale au ochi și urechi. Este puternică precum un general de armată și fragilă ca un mărgăritărel.
Avem nevoie de bucurie, romantism, dragoste, povești. Mai ales acum, când lumea pare să se dezintegreze, când ritmul este alert și neiertător, când se pare că am uitat de noi. Este necesar să ne redescoperim în lumina unui râs nestăpânit, a unor farse nevinovate, pentru a vedea cât de ridicoli și sublimi suntem, sau am putea fi, atunci când ne îndrăgostim. De fapt, avem nevoie doar să fim. Până la urmă SĂ FIM. Pur şi simplu. (Adevărul)
IDOLUL ȘI ION ANAPODA, după G.M. Zamfirescu, adaptare de Mariana Cămărășan
Cu: Oana Pellea, Richard Bovnoczki, Florina Gleznea, Cristina Casian, George Rotaru
Regia: Mariana Cămărășan
Scenografia: Vladimir Turturica
INFO BILETE:
https://poftimcultura.ro/…/idolul-si-ion-anapoda-oana…/

Detalii

Data:
October 4
Interval orar:
7:00 pm - 9:00 pm
Categorii:
Tags:
, ,
RSVP:
https://fb.me/e/X7fXle9D

Locație

Casa de Cultură a Studenților
Piața Lucian Blaga 1-3
Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania
+ Google Map

Organizator

Teatru Cluj Napoca
Phone
0771 768 753
Email
contact@teatruromania.ro
View Organizator Website

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This