Dezbatere: 𝗦𝗰𝗲𝗻𝗮 𝗮𝗿𝘁𝗶𝘀𝘁𝗶𝗰𝗮̆ 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝘁𝗮̆, 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗿𝗮̆𝗱𝗮̆𝗰𝗶𝗻𝗶 𝗹𝗮 𝗿𝗮𝗺𝘂𝗿𝗶. 𝗘𝘅𝗲𝗿𝗰𝗶𝘁̦𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗺𝗲𝗺𝗼𝗿𝗶𝗲 𝗰𝗼𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃𝗮̆ 𝗰𝗿𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗖𝗹𝘂𝗷
Casa Tranzit
3 octombrie, 19.00
Fiecare grup de artiști sau spațiu cultural independent din Cluj are o poveste care se leagă de contextul în care a apărut. Am putea spune că de aici începe o existență interdependentă, de multe ori neconștientizată. Venim de undeva, uneori știm de unde, alteori am fi mirați să vedem rezultatele, dacă ne adâncim un pic în subiect. Întâlnirea la care sunteți invitați adună la un loc mai multe generații de artiste și artiști și manageri culturali care contribuie, de ani de zile sau mai recent, la viața culturală a orașului.
Ce asemănări există între diferitele generații de independenți? Cu ce mize au plecat la drum și cum s-au transformat ele în timp? Pot nevoile individuale cumulate să creeze o scenă artistică reprezentativă pentru o generație, pentru mai multe? Ce relație au independenții cu orașul și comunitățile acestuia? Ce tip de repere au creat și pentru cine? Ce loc ocupă publicul în existența lor? Cine le-ar simți lipsa dacă ar înceta să existe mâine?
Discuție co-moderată de 𝗠𝗶𝗸𝗶 𝗕𝗿𝗮𝗻𝗶𝘀̦𝘁𝗲 și 𝗝𝗮𝘀𝗺𝗶𝗻𝗮 𝗖𝗹𝗼𝘀̦𝗰𝗮̆
Invitate/ți dezbatere: 𝗗𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗕𝘂𝗹𝘂𝗴𝗮 (președinte Asociația Create.Act.Enjoy), 𝗢𝗮𝗻𝗮 𝗠𝗮𝗿𝗱𝗮𝗿𝗲 (co-manager Reactor de creație și experiment), 𝗖𝘀𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗞𝗼̈𝗻𝘇𝗲𝗶 (iniţiatoarea proiectului cultural Casa Tranzit), 𝗖𝗹𝗮𝘂𝗱𝗶𝘂 𝗟𝗼𝗿𝗮𝗻𝗱 𝗠𝗮𝘅𝗶𝗺 (manager Casa Tranzit, membru fondator al Asociației Reciproca), 𝗘𝗻𝗱𝗿𝗲 𝗥𝗮́𝗰𝘇 (membru fondator Stația Teatru/Muzical), 𝗥𝗼𝘅𝗮𝗻𝗮 𝗧̦𝗲𝗻𝘁𝗲𝗮 (membru NON Centru de Arte Performative), 𝗥𝗮𝗿𝗶𝘁̦𝗮 𝗭𝗯𝗿𝗮𝗻𝗰𝗮 (director de program la Centrul Cultural Clujean Cluj și director și co-fondator al Fundației AltArt)
Eveniment în cadrul proiectului „Memorii personale. Memorii colective”, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.