Cum să întâmpini maternitatea cu eleganță și spirit pozitiv

Home $ Diverse $ Cum să întâmpini maternitatea cu eleganță și spirit pozitiv

by | Apr 22, 2024 | Diverse

Maternitatea vine cu mari provocări pentru orice femeie. De la învățarea rolului de părinte, la gestionarea relației de cuplu și la dozarea corectă a atenției către propria imagine, toate sunt obiective greu de atins după nașterea bebelușului. 

Dacă dintr-o dată te-ai trezit din femeia elegantă, cu o viață socială activă și o imagine impecabilă, în corpul unei persoane care poartă doar jeanși și tricou, nu mai are timp să se aranjeze sau să iasă cu prietenii și are probleme în a da jos câteva kilograme, ai nevoie să iei măsuri. Nu lăsa toate aceste lucruri să te copleșească! Maternitatea este cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei, iar acest lucru ar trebui să te împlinească și să te motiveze în a deveni cea mai bună versiune a ta.

Iată câteva idei care te vor ajuta să treci ușor peste această perioadă de tranziție și să fii o mamă model în toate aspectele!

  1. Găsește echilibrul în tine! Nimic nu este imposibil, iar dacă ai primit binecuvântarea unui copil, cu siguranță vei reuși să le faci pe toate, atât timp cât iei lucrurile cu calm și te organizezi un pic. Fă-ți un program zilnic! Acesta vă va ajuta atât pe tine, cât și pe puiul tău. Orele fixe de somn, de hrană, de joacă, de băiță vor ajuta la dezvoltarea sănătoasă a copilului, dar îți vor da și ție momente de respiro cât te poți ocupa de tine și de relația cu partenerul tău.
  2. Fii atentă la imaginea ta! Trebuie să îți placă în continuare imaginea ta din oglindă, așa că nu renunța la rutina de îngrijire. Poți reduce timpul alegând doar demachiere și hidratare pentru ten, un fond de ten lejer și mascara. În ceea ce privește vestimentația, creează-ți ținute în care să te simți confortabil, dar  care să afișeze creativitate și stil. Poți combina un jeans clasic cu o cămașă albă cu croială atipică, pentru un look cool. Sau poți purta un tricou cu un imprimeu interesant alături de o pereche de pantaloni din mătase, pentru a combina confortul cu eleganța. Iar dacă nu ai timp să alergi prin magazine pentru a-ți actualiza garderoba, intră pe Fashion Days și găsește o selecție infinită de piese vestimentare și accesorii pe care le poți avea printr-un singur click.
  3. Adoptă o dietă sănătoasă! Ceea ce consumi este esențial atât pentru corpul tău și starea ta de bine, dar și pentru bebeluș, mai ales dacă alăptezi. Adoptă o dietă sănătoasă, bazată pe multe fructe și legume, proteine și o cantitate moderată de carbohidrați, pentru energie. Bea multă apă și sucuri proaspăt stoarse din fructe și legume, care îți vor da un boost de vitamine, de care corpul tău are mare nevoie. Astfel, vei reuși să dai jos și cele câteva kilograme acumulate în timpul sarcinii.

Fă mișcare, meditează chiar și pentru 10 minute în parc, în timp ce copilul doarme, citește o carte și vei vedea cât de ușor este să fii mamă, atunci când ai grijă și de tine!

 

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!