Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Revival & Billy Elliot

June 1 @ 7:00 pm - June 2 @ 8:00 pm

Revival & Billy Elliot

În 1 și 2 iunie, Reactor vă invită la Cinema ARTA la proiecția a două filme emblematice care explorează puterea și emoția dansului și care ne amintesc de puterea transformatoare a dansului.
Evenimentele au loc în cadrul 𝗙𝗼𝗰𝘂𝘀: 𝗜𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗶 𝗖𝗼𝗿𝗽𝗼𝗿𝗮𝗹𝗲, un program de activități dedicate dansului contemporan și susținerii sectorului coregrafic din România.
𝟭 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲, 𝟭𝟵:𝟬𝟬 – 𝗥𝗲𝘃𝗶𝘃𝗮𝗹

r. Josefina Rotman Lyons | 65′ | Lb: EN | Sub: EN

Patru coregrafi în vârstă, odată participanți de seamă în lumea dansului modern și pe Broadway, își asumă o sarcină monumentală: să creeze dansuri cu un grup divers de seniori din New York, majoritatea dintre ei neavând niciodată experiență pe scenă. Timp de câteva luni intense, acești coregrafi, printre care primul artist de culoare care a câștigat un premiu Tony pentru coregrafie și un partener de dans în vârstă de 92 de ani al celebrei Martha Graham, își pun în practică ideile alături de seniori. Filmul documentează acest eveniment neașteptat și, în acest proces, arată cum persoanele în vârstă pot trăi bucuria pură și determinarea prin dans și artă.

𝟮 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲, 𝟮𝟬:𝟬𝟬 – 𝗕𝗶𝗹𝗹𝘆 𝗘𝗹𝗹𝗶𝗼𝘁
r. Stephen Daldry| 110’| Lb: RO | Sub: RO
Billy Elliot spune povestea unui băiat de 11 ani dintr-un oraș minier din Anglia, care descoperă o pasiune neașteptată pentru balet. Într-o comunitate dură, afectată de grevele minerilor din anii ’80, Billy luptă împotriva prejudecăților și a așteptărilor sociale pentru a-și urma visul. Un coming-of-age despre determinare, puterea de a depăși obstacolele pentru a-ți urma visurile, indiferent de circumstanțe, și pasiune pentru dans. Jeté!

→ Festivalul Internațional de Film de la Cannes: Nominalizare penru Camera d’Or
→ British Academy Film Awards: Premiul pentru Cel mai bun film
→ Premiul Oscar: Nominalizare pentru cel mai bun regizor, cea mai bună actriță, cel mai bun scenariu

Evenimentele fac parte din proiectul cultural „Istorii corporale”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Evenimente în cadrul proiectului „Reactor 2024. Comunități”, co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Detalii

Start:
June 1 @ 7:00 pm
End:
June 2 @ 8:00 pm
Categorii:
Tags:
RSVP:
https://fb.me/e/93ck2VvnI

Locație

Cinema Arta
Str. Universității 3
Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania
+ Google Map

Organizator

REACTOR de creație și experiment
Phone
0747 197 501
Email
spatiureactor@gmail.com

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!