Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Scena și culisele. Ieri și azi

March 18 @ 7:00 pm

Scena și culisele. Ieri și azi

Scenograf: Magdy Hawash
Invitat special: Ioan Holender
Moderator: Sever Voinescu
Soprană: Aida Pascu (invitată)
Tenor: Robert Bede (invitat)
La pian: Cadmiel Boțac (invitat)

Evenimentul „Scena și culisele. Ieri și azi” va oferi o incursiune fascinantă în lumea muzicii, aducând în prim-plan povestea din spatele cortinei și arta ce străbate generații. Moderatorul nostru deosebit este Sever Voinescu, o prezență remarcabilă în spațiul cultural românesc. Alături de el, avem onoarea de a primi un invitat special de excepție, maestrul Ioan Holender, personalitate marcantă a lumii artistice.

Ioan Holender s-a ridicat dintr-un context dificil pentru a deveni una dintre personalitățile marcante ale lumii operei, viața sa fiind marcată de evenimente istorice și schimbări radicale. Devenind ulterior un apreciat manager și agent de impresariat artistic, Ioan Holender a condus cu succes Agentia de teatru „Starka”, mai târziu cunoscută sub numele de „Agentia de impresariat artistic Holender”. Prin faima sa în lumea muzicală internațională, a atras atenția Operei de Stat din Viena, unde în 1992 a devenit director general, consolidându-și reputația ca unul dintre cei mai longevivi și respectați directori ai acestei instituții prestigioase. Ioan Holender a marcat istoria Operei din Viena, menținând și consolidând prestigiul instituției. A devenit președinte și director artistic al „Festivalului Internațional George Enescu” începând cu anul 2003, contribuind semnificativ la promovarea artei muzicale și a talentelor tinerilor români la nivel internațional.

Sever Voinescu este un publicist, eseist și diplomat cu o carieră diversificată și bogată în domeniul dreptului și relațiilor internaționale. Din 2016, Sever Voinescu ocupă poziția de redactor-șef al revistei Dilema Veche, aducându-și contribuția la dezbaterea și analiza problemelor sociale și culturale din spațiul public românesc. Cu o carieră ce acoperă domenii precum dreptul, diplomația, jurnalismul și cercetarea în politici publice, Sever Voinescu rămâne o voce respectată și influentă în peisajul intelectual și cultural al României.

Vă invităm să vă alăturați nouă pentru o seară memorabilă, plină de emoție și rafinament. Haideți să descoperim împreună „Scena și culisele. Ieri și azi.”

Detalii

Data:
March 18
Interval orar:
7:00 pm
Categorii:
,
Tags:
RSVP:
https://fb.me/e/4mclXDDZv

Locație

Opera Nationala Romana Cluj-Napoca
Piata Stefan cel Mare, nr. 2-4
Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania
+ Google Map
Phone
0264 592 976
View Locație Website

Organizator

Opera Nationala Romana Cluj-Napoca
Phone
0264 592 976
Email
pr@operacluj.ro
View Organizator Website

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!