Poze: Peninsula 2010 – ziua #1

Home $ Festivaluri $ Poze: Peninsula 2010 – ziua #1

by | Aug 27, 2010 | Festivaluri

Peninsula 2010 @ Tg. Mures – 26 august 2010 (ziua #1)

Timisorenii de la Persona au dat startul editii din acest an. S-a inceput la scena “Kiss”, timid, insa cu voie buna. Incet incet, dupa prima piesa, au inceput sa se adune peninsularii si festivalul a inceput oficial.

N-am zabovit prea mult si am pornit catre Main Stage. Paso a fost prima trupa si, desi soarele ardea, solistul, imbracat la costum, a facut o atmosfera incredibila inca de la inceput. Desi mare lucru nu am inteles, trupa fiind din Ungaria, atmosfera a fost una placuta, de zabovit in continuate.

La Ciuc Party Stage nu s-a prezentat nimic interesant pentru gusturile multora, publicul fiind putin pe parcursul intregii zile. Din acest motiv ne-am intors la Kiss Stage si am luat parte la surpriza zilei: Babylon Circus. Francezii au facut cel mai tare show din ziua #1 – parere subiectiva. Au comunicat cu publicul in engleza, franceza si romana, citind de pe foaie cateva idei cu un accent surprinzator de corect.

La scena mare a urcat Tudor Chirila, acest Patrick Swayze – de la look i se trage, si cu a sa trupa “Vama“. Fata de anul trecut publicul a fost mult mai infim, adevaratii fanii intrand in categoria “16-18 ani”. Totusi s-a patrast “traditia”, aceleasi piese siropoase, lalaieli si mesaje ca de pe blog. Daca tot e festival, sa fie nebunie, nu lalaiala, zicem noi.

Trecand mai departe, inapoi la Terasa Kiss, Kumm au urcat pe scena. Dupa mici incidente la proba de sunet, o piesa de incalzire, s-a dat drumul petrecerii cu “1000 de chipuri”. Am mai fi stat dar la scena mare erau anuntati Ska P – capul de afis pentru ziua #1. Spaniolii astia au facut un show incredibil, antrenant si dinamic. Solistul principal a comunicat mult cu publicul, pacat ca doar in spaniola si nu multi intelegeau “Que ora es?” 🙂

O data cu lasarea intunericului s-au dat drumul si luminilor din Freedom Arena unde Horace Dan D a pornit petrecerea. Surprinzator, inca de la orele 21, cluberii se adunasera deja. A urmat austriacul Philipp Straub insa am preferat sa tragem o fuga pana la Main Stage unde ultima trupa din program urma sa intre pe scena. Therapy?, ca despre este vorba, au plictisit mai mult asa ca o buna portie de drum and bass si dubstep cu Sub Focus, la scena Kiss, a mers perfect.

Ca tot era anuntat Mark Knight la Freedom Arena, am luat parte la inceput. Unul dezastruos, nu pentru el, ci pentru atmosfera. Desi DJ-ul parea ca venise cu chef, acesta i-a fost “taiat” de doua ori in momentul in care s-a oprit “lumina” 🙂  S-a rezolvat problema iar clubberii au trecut peste insa mai mult decat “un set direct de pe CD” nu cred ca s-a oferit.

Per total, ziua #1 a decurs bine, atmosfera de festival s-a instalat iar toata lumea petrece.

Destul pentru prima zi. Va lasam cu galeria foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!