Poze: My Sleeping Karma @ Flying Circus Pub

Home $ Articole $ Poze: My Sleeping Karma @ Flying Circus Pub

by | Nov 13, 2010 | Articole

Concert: My Sleeping Karma & The Egocentrics

Odatǎ cu regretul sfârşitului concertului consistent a celor din trupa “The Egocentrics” din luna mai a acestui an în Irish Music Pub, era oarecum previzibil numǎrul sporit al fanilor în viitor. Deşi s-au lǎsat aşteptaţi ceva timp, artiştii au revenit pe scena underground-ului clujean în Flying Circus Pub. Nici de data asta nu singuri, ci cu o surprizǎ substanţialǎ: au cântat în deschiderea la My sleeping Karma, o trupǎ de altfel arhi-cunoscutǎ pe scena groove rock-ului vest-european.

Atmosfera a pǎrut sǎ fie favorabilǎ începerii concertului: visual-urile au fost pornite (plasate, din pǎcate, pe un perete lateral) şi artiştii timişoreni au urcat primii pe scenǎ. Coeziunea trupei, care se observǎ, în primul rând la nivel artistic, s-a format de-a lungul anilor, în care cei trei au experimentat diferite genuri, oprindu-se în final asupra unui mix de hard rock psihedelic, caracterizat de dinamism şi improvizaţie. Cu pasajele sale de spacerock ambiental, respectiv de riff-uri grele, primul album al celor trei “Love Fear Choice and Astronauts”, lansat în 2009, a avut un real succes în rândul amatorilor psihedelic-ului, din pǎcate în România momentan foarte prost reprezentat. Trebuie recunoscut faptul cǎ este o realǎ încercare pentru o trupǎ sǎ refuze ideea de solist, sǎ aibǎ ambiţia de a compensa doar prin instrumental şi astfel de a capta atenţia ascultǎtorilor pentru ore întregi. Cei de la “The Egocentrics” reuşesc asta cu succes.

In rândul entuziaştilor s-au ivit şi feţe cunoscute de la fostul concert, un deja-vue interesant, având în vedere cǎ se manifestau la fel ca acum câteva luni (unele cadre parcǎ sunt identice). Si mai mare a fost suprinderea lor odatǎ cu urcarea celor la My Sleeping Karma, care au direcţionat seara cǎtre o atmosferǎ mai “grea”. Pe principiul cǎ atât forţa gǎlǎgiei, cât şi cea a liniştii pot avea impact puternic asupra ascultǎtorului, trupa combinǎ aspectul organic a psihedelic groove-ului cu linii melodice liniştite, menite pentru a conduce mintea spre meditaţie, interiorizare. Interesantǎ în primul rând este combinaţia instrumentelor folosite: cele reprezentative pentru rock (chitara, bass-ul si tobele) sunt în armonie perfectǎ cu soundboard-ul, care contribuie substanţial la dimensiunea psihedelicǎ a liniei melodice şi diferenţiazǎ trupa de altele apartenente acestui gen. Deşi chitǎrile (predominante în sunet) şi bass-ul dau o anumitǎ greutate, ele nu sufocǎ. Tobele variazǎ între brutalitate excesivǎ şi delicateţe.

De apreciat este îndeosebi libertatea pe care artiştii o oferǎ ascultǎtorilor: aceştia pot înţelege şi interpreta în cele mai variate moduri muzica, artiştii neimpunând ritm, linie melodicǎ sau mesaj vocal. Acest gest altruist a fost deosebit de apreciat în rândul celor, care venind în pub, nu au ştiut foarte bine la ce sǎ se aştepte. Prima datǎ în România, germanii au fost deosebit de impresionaţi de modul în care au fost primiţi de clujeni. Intr-un scurt interviu trupa a recunoscut cǎ s-au simţit şi ei foarte bine pe scenǎ şi are de gând sǎ se lanseze şi pe piaţa româneascǎ, puţin exploratǎ de ei pânǎ în momentul de faţǎ. “Ne place sǎ observǎm cǎ cei de aici înţeleg mesajul nostru. De asemenea admirǎm faptul cǎ nu le este fricǎ sǎ se exteriorizez. Asta înseamnǎ mult pentru noi ca artişti: înseamnǎ atât cǎ noi ne facem treaba bine, cât şi cǎ ei sunt la acelaşi nivel de gândire cu noi”.

Cred cǎ noi toţi, atât publicul cât şi artiştii, aşteptǎm cu nerǎbdare apariţia unui nou afiş cu My Sleeping Karma respectiv The Egocentrics pe stâlpurile orǎşelului nostru primitor.

Denisa Seician

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!