Cele mai pet-friendly localuri din Cluj

Home $ Descoperă Clujul $ Cele mai pet-friendly localuri din Cluj

by | Feb 12, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

De când mă știu, am vrut să primesc un cățel de ziua mea, de Crăciun, de Paște, de zece pe linie sau de orice altă ocazie mi se părea mie justificată. Nu l-am primit, ai mei n-au fost impresionați; am realizat că animalul de companie e varianta părinților în copilărie pentru “de luni merg la sală”.

Dar unii ajung să îl primească sau cresc, hotărând să și-l ofere cadou singuri. Cățelul devine în scurt timp chiar cel mai bun prieten: când vrei să faci ceva, el află primul. Când vrei să spui ceva, el află primul. E destul de ușor să apară o relație de co-dependență, tu să nu mai poți să pleci fără el și el să nu vrea să stea fără tine. Și atunci ce faci când ieși în oraș? Unde ieși? Și mai ales, în ce condiții? Negociezi sau te supui unor eventuale reguli?

Din fericire, în Cluj sunt mai multe opțiuni decât știe cea mai mare parte a populației. Nu mai rămâne decât să vă luați jumătatea patrupedă la plimbare și să-l scoateți la o bere după.

 

:)))))) #legeneral #dog #pug #portrait #furry #clujnapoca #cluj #romania

A post shared by bebedonca (@bebedonca) on

Zona centrală

Indiferent de direcția din care poposești în zona centrului metropolei multiculturale, opțiuni pentru iubitorii de animale de companie sunt peste tot.

Putem începe de pe bulevardul Eroilor, unde Le General este localul pet-friendly în care poți poposi alături de prietenul cu zgardă. Ăsta-i și singurul loc în care îi poți arăta, citi și explica Biblia Alcoolului, s-ar putea să-ți fie recunoscător într-o bună zi.

Mergând la pas, cu soarele ce abia începe să apară în spate, ajungem în Piața Unirii. Aici, Che Guevara Social Pub întâmpină bucuros orice membru al familiei cu patru picioare. Pentru adolescenții răzvrătiți sau studenții cu spirit de dreptate, tematica legată de revoluționarul columbian poate fi perfectă pentru o după-amiază sau seară cu prieteni umani sau mai puțin umani.

Urmează variantele de pe Memorandumului, Shto College Bar și Atelier Café. În primul bar, de multe ori puteți avea parte de stand-up comedy sau quiz night, nu degeaba e printre cele mai mishto baruri pentru studenți. Apoi, chiar peste drum e Atelierul care primește și el căței. Aici se organizează seri de concerte jazz ori acustice, muzică experiementală sau seară de jocuri.

 

#instadaily #doglife? #goodplaceforbreakfast

A post shared by Kiko (@kikoodogg) on

 

Și Bistro Viena este de luat în calcul când ești în zona Piața Muzeului, mâncarea e bună, prețurile accesibile și da, și aici ești primit cu necuvântătorul. De asemenea, nu uitați de terase în sezonul cald.

Pe Universității dăm de Sistersunde-i musai să beți cafeauaCafeaua aia bună pe care o laudă și cei mai exigenți cafengii din oraș. Urmăriți și aici evenimentele, vinerea puteți asculta muzică de pe vinil. Iar tot pe aceeași stradă, la Insomnia, dați de alt bar neconvențional în care puteți ieși cu gașca, dar și cu gașca de animale de companie.

 

Ododo

A photo posted by Ari (@arria_s) on

În apropiere

Pe Emil Isac avem așa: Jaxx, unde mâncarea e mereu delicioasă și servirea ireproșabilă; barmanii de acolo sunt în Breasla Barmanilor, deci și la capitolul băuturi veți avea niște surprize plăcute. Și aici terasa este loc lăudat odată cu venirea căldurii. Tot prin preajmă, în Flowers, am găsit un colț zen, liniștit, în care poți chiar să muncești dacă găsești răgaz de la joacă cu cei pe care i-ai scos în lume.  Iar puțin mai jos (sau sus, depinde de direcție), Café Papillon se arată ca fiind locul ăla artsy unde sigur vrei să bei măcar o bere sau un ceai și să petreci o oră plăcută alături de un prieten, indiferent care este el. În unele seri, și aici răsună locul cu muzică live.

Pietonalele mie îmi plac cel mai mult. În special când îmi doresc să mă îndepărtez puțin de aglomerație și să descopăr noi detalii de pe străduțele mărginașe celor centrale. Și atunci unde nimeresc? Cel mai des în Bulkagov, pe strada Inocențiu Micu Klein. Papanașii de aici m-au câștigat destul de repede, și să știi că-i poți împărți cu cățelul, pisica sau dihorul tău. Da, și dihorul e animal de companie.

Pe Piezișă, dacă vrei să cunoască viața adevărată de student, du-ți prietenii blănoși (sau poare mai puțin blănoși?) în Studio 26. Dacă ești fată, e și o metodă bună de agățat băieți, iar dacă ești băiat, cu atât mai simplu – știm cu toți că fetele se topesc după animalele de companie.

Ar mai fi Klausen (pe Sextil Pușcariu), Engels (în Piața Engels – micul dejun intră la categoria recomandărilor), Junkyard Pub  (pe Ștefan Octavian Iosif 4 – s-ar putea ca, totuși, la petrecerile de aici seara să nu fie o idee bună să-ți iei prietenul care singur nu se poate opune) și Old School Coffee House (pe strada Andrei Șaguna).

 

Say hello to Sweet 🙂

A photo posted by Ancuta Maria (@ancutamatis) on


 

Am numărat aproape 20 de opțiuni în lista de mai sus, însă cu siguranță mai sunt și altele de care nu știm. În cazul în care cunoști un local care poate să își adjudece un loc printre rândurile despre găzduirea animalelor de companie, spune-ne de el.

Și nu uita, atunci când decizi să ieși cu propriul animal de companie în oraș, să ții cont de câteva aspecte ce sunt – mai întâi de toate – spre binele lui. Alege locul în funcție de activitățile oferite, căci dacă se plictisește, va avea nevoie de atenție sub alte forme și da, din luna martie se aplică legea interzicerii fumatului în spații publice, dar până atunci încearcă să nu-ți ții prietenul necuvântător în încăperi închise, cu fum ori muzică la volum foarte ridicat.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!