Your Property @ Impact Hub

Home $ Articole $ Your Property @ Impact Hub

by | May 8, 2016 | Articole

Your Property – Mark yourself 

Prima campanie de anvergură din România de conștientizare a valorii proprietății intelectuale în rândul populației tinere interesată de inovare și creație, dar și intensiv-utilizatoare de produse care țin de proprietatea intelectuală. Acest proiect va avea o durată de 12 luni, iar mesajul principal este MARK YOURSELF – un call to action privind felul în care te raportezi la ceea ce creezi sau utilizezi.

La conferință vor lua cuvântul reprezentanți ai instituțiilor publice care au tangență cu acest domeniu (OSIM, IPJ – serviciul care se ocupă de mărfurile contrafăcute), avocați, inovatori, inițiatori ai unor proiecte pe proprietate intelectuală sau oameni din mediul business.

Conform statisticilor EUIPO, România se află pe ultimele locuri în clasamentele europene privind numărul de mărci înregistrate, patente, brevete, creații care privesc proprietatea intelectuală, la mia de locuitori; Cu toate acestea, contribuția IPR-intensive industries la PIB al României este de 44,7 %, adică peste media europeană, deși numărul de locuri de muncă generat de aceste industrii este sub media europeană; Există un interes major în ceea ce privește munca în aceste industrii, dar se constată  o lipsă de inovare și o ignoranță în protejarea creațiilor;

Mult peste 50% din computerele din România utilizează softuri fără licență; Majoritatea consumatorilor de IP piratează. Toate aceste considerente fac din România o țară a outsourcing-ului, unde politicile și accentul puse pe INOVARE sunt slabe. Domeniul proprietății intelectuale este destul de vag și de puțin cunoscut chiar și în rândul celor care lucrează în industriile creatoare. Oamenii nu știu nici cum să-și protejeze creațiile, nici ce valoare au ele și nici să le respecte pe ale altora.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!