Întâlnire cu Ioana Pârvulescu @ Librăria Humanitas

Home $ Cultural $ Carte $ Întâlnire cu Ioana Pârvulescu @ Librăria Humanitas

by | Mar 6, 2017 | Carte

Librăria Humanitas vă aşteaptă joi, 16 martie, ora 18.00, la o întâlnire cu Ioana Pârvulescu şi invitaţii ei, Ioana Bot şi Florin Bican.

Evenimentul este prilejuit de lansarea romanului Inocenţii de Ioana Pârvulescu (Editura Humanitas, 2016) şi de prezentarea volumului colectiv Şi eu am trăit în comunism, coordonat de scriitoare (Editura Humanitas, 2015).

Două viziuni asupra lumii: cea a unei fetiţe care vede lucrurile într-un fel extrem de personal şi cea a femeii care descoperă secretele înecate în trecut. Naivitatea comică a primei voci învinge melancolia celei de-a doua. Casa de pe strada Maiakovski (fostă şi viitoare Sfântul Ioan) din Braşov devine un surprinzător personaj cu memorie şi conştiinţă.

Volumul colectiv “Şi eu am trăit în comunism” coordonat de Ioana Pârvulescu, devenit bestseller în 2015, este o aducere aminte a vieţii de zi cu zi din comunism, reconstituită de 95 de autori: scriitori, medici, actori, profesori, ingineri, muncitori etc. Peste 360 de mici povestiri al căror fir roşu e absurdul, iar aici culoarea firului e chiar justificată. Fapte diverse de acasă, de la serviciu, din vacanţe, de la şcoală şi facultate, de la muncă patriotică, din călătorii. Probleme administrative, dragoste şi tot ce mai ţine de viaţa însăşi.
Cartea nu conţine ideologie şi nu porneşte de la premise politice. Dacă din ea rezultă o concluzie politică sau o voluptate estetică, aceasta e problema intimă a cititorului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!