Concerte, Pub

Magda Puskas si Vali Moldovan @ Irish Music Pub

Magda Puskas si Vali Moldovan @ Irish Music Pub – joi, 5 noiembrie 2009

Nascuta la Reghin, Magda Puskas si-a inceput activitatea in lumea muzicii inca din anii de liceu, facand parte din grupul de folk „Artemis” al scolii din acelasi oras. Odata cu terminarea liceului, aceasta trupa s-a destramat, dar din ea s-a nascut, in anul 1981, un nou grup format din Magda Puskas si fosta sa colega, Sorina Bloj. Cele doua au continuat sa cante in cadrul Clubului Tineretului purtand numele „Ecoul”. Melodii precum „La o cana cu vin”, „Din copilarie”, „Ardealul” sau „Taina”, cantate in turneele sustinute alaturi de „Cenaclul Flacara”, au produs un adevarat ecou la acea vreme. Dupa incheierea colaborarii cu Sorina Bloj, Magda Puskas si-a adus aportul muzical in „Cenaclul Flacara” alaturi de Tatiana Stepa sub numele de „Partaj”, cantand impreuna „Descult prin zapada”, „Creion”, „Partaj”, precum si vechile hituri ale „Ecoului”.
Dupa 1989 Magda Puskas si-a continuat activitatea concertistica in Cenaclul „Totusi iubirea”, sustinand recitaluri solo sau cantand alaturi de alti folkisti. Fiind una dintre importantele voci feminine ale folk-ului romanesc in general si ale „Cenaclului Flacara” in particular, ea se numara si printre persoanele „vinovate” de renasterea folk-ului romanesc de dupa anul 2000. In prezent o putem vedea pe marile scene ale festivalurilor „Folk You” sau „Om bun”, fiind chiar membru fondator al celui din urma. La aceste evenimente nationale, precum si la diferitele concerte pe care le sustine in tara, o veti regasi fie in recitaluri solo, fie acompaniata de artisti precum Vali Moldovan, Ghita Danciu si Dora Denes.

ClujLife - Te scoate din casă

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Thu 21

Maitreyi Devi. Povestea adevarată

10 February, 10:00 am - 23 February, 10:00 pm
Thu 21

Expoziția anuală a Breslei Barabás Miklós – grupul de la Cluj

20 February, 10:00 am - 24 February, 5:00 pm
Thu 21

MindChain – When Blockchain Meets AI

21 February, 8:00 am - 22 February, 9:00 pm
Thu 21

Expoziție Alua Tebenova – La femme nomade

21 February, 10:00 am - 5:00 pm
Thu 21

I Have Nothing to Wear

21 February, 4:00 pm - 10:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.