Poze: Luna Amara @ Club Diesel

Home $ Articole $ Poze: Luna Amara @ Club Diesel

by | Oct 16, 2010 | Articole

Poze: Luna Amara @ Club Diesel – I Love Cluj ziua #2

Deși inițial am privit cu o oarecare retincență un concert al unei trupe mai grele cum e Lună Amară într-un club cum e Diesel, pot spune că, într-o proporție destul de mare, m-am înșelat.

Prima trupă care a urcat pe scena a fost Alternative Quartet. Trupa asta m-a surprins, în bine, prin abordarea lor asupra muzicii, multe instrumente neconvenționale și sunete ciudate fiind prezente în compozițiile lor. Nu știu cum să-i cataloghez din punct de vedere muzical, singurele influențe, vizibile, pe care le-am sesizat fiind din partea trupei Pink Floyd, în speță cea din perioada David Gilmour. Elementele psihedelice corelate cu câteva riff-uri grele au fost de ajuns pentru a-mi stârni interesul pentru această trupă care, cred că, e una din cele mai bune newcomere de pe scena locală.

În jurul orei 22:30 Lună Amară și-au început show-ul. Trupa a împlinit anul acesta zece ani și acesta a fost unul din primele concerte ale turneului național. Am auzit două piese noi, “Pietre în alb” și “Verso“. Pentru mine aceste două piese au fost cireașa de pe tort a serii, nu neapărat pentru ca erau noi ci mai degrabă pentru că, din punct de vedere compozițional, sunt mult peste ce-am auzit de la băieți până acum! Prin playlist s-au mai strecurat și piesele mai comerciale ale trupei și cele mai underground, “Ego nr.4”, “Albastru” și “Roșu Aprins” găsindu-și locul în playlistul făcut perfect pentru a combina toate erele discografice ale trupei.

Sunetul din Diesel a fost extraordinar de bun. De mult nu am fost într-un club (sau pub) la un concert unde să simt zidul de sunet așa bine cum l-am simțit la Diesel. Amândouă trupele au sunat foarte bine, greșelile (dacă au fost greșeli) fiind mascate de sunetul foarte bun. Singura problemă a fost faptul că s-a stat la masă, locul din fața scenei fiind destul de mic pentru a te putea manifesta în voie, iar un concert rock nu se savurează stând jos.

Luând toate elementele prezentate, se poate spune că a fost o seară reușită cu doua trupe foarte bune din scena locală și un sunet brici, cum rar am mai văzut pe la noi prin țară.

Andrei Coste

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!