Concursuri

Maratonul International Cluj

Maratonul International Cluj

Duminică, în 10 aprilie 2011, va avea loc prima ediţie a Maratonului Intenaţional Cluj-Napoca.

Conceptul evenimentului porneşte de la ideea de a reuni într-o competiţie deschisă atât alergători profesionişti, cât şi amatori din ţară şi străinătate, într-un proiect comun ce îşi propune să promoveze în rândul publicului local un mod de viaţă sănătos şi activ prin practicarea alergării.

Evenimentul sportiv cuprinde 4 probe diferite. Acţiunea principală este Maratonul, care se aleagră pe o distanţă de 42,195 km, având partener oficial Dolce Sport. Trei alte probe completează şi deschid evenimentul unor categorii mai largi de public interesat de sport. Astfel, Semimaratonul se aleargă pe jumătatea distanţei standard, respectiv 21,0975 km, având partener oficial Hervis. Cursa populară, numită şi Crosul Banca Transilvania, se desfăşoară pe o distanţă de 6 km, fiind deschisă şi accesibilă tuturor. Crosul Banca Transilvania este unul dintre evenimentele sportive care poata marca „BT”. Competitia este de notorietate in Cluj-Napoca, iar in acest an a ajuns la editia a XI-a.

Ceea ce aduce nou aceasta editie este faptul ca Banca Transilvania, ca parte a comunitatii locale, va dona fundatiei Clujul Are Suflet cate 5 euro pentru fiecare participant inscris in competitie. Un numar mai mare de participanti inseamna mai multi bani donati de BT, tinerilor proveniti din familii cu o situatie materiala modesta sau din centre de plasament, de care BT are grija, prin Clujul Are Suflet si cu ajutorul Fundatiei Romane pentru Copii, Comunitate si Familie.

Nici cei mai mici alergători nu au fost uitaţi, organizatorii oferind şi Cursa pentru copii, pe distanţa de 2 km, al cărei partener oficial este Cora.

Mai mult de 1000 de alergători profesionişti şi amatori din ţară şi străinătate vor alerga pe străzile Clujului. La cele 4 probe s-au înscris deja sportivi din peste 10 ţări, printre acestea fiind Ungaria, Moldova, Ucraina, Italia, Polonia, Finlanda, Suedia, Belgia, Olanda şi Franţa, iar din ţară cei mai mulţi înscrişi sunt din Cluj-Napoca, Bucureşti, Constanţa, Tg. Mures, Sibiu şi Baia-Mare.

ClujLife - Te scoate din casă

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Mon 17

LightsON – The light artworks circuit

16 November, 6:00 pm - 31 December, 8:30 pm
Mon 17

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca | Cluj-Napoca Christmas Fair

23 November, 11:00 am - 30 December, 10:00 pm
Mon 17

Căsuța Moșului de la Târgul de Crăciun

23 November, 4:00 pm - 30 December, 8:00 pm
Mon 17

Street FOOD Festival Christmas Goodies

7 December, 2018, 6:00 pm - 16 January, 2019, 9:00 pm
Mon 17

Decembrie Festiv în Syndicate Bar & Lounge

7 December, 6:00 pm - 20 December, 6:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

WordPress database error: [Unknown column 'tt.order' in 'order clause']
SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('gdpr_service_categories') AND tt.parent = '0' ORDER BY tt.order ASC