Intalnirile Internationale de la Cluj

by | Oct 4, 2011 | Articole

Intalnirile Internationale de la Cluj – editia #1, 7 – 9 octombrie

Intalnirile Gellu Naum

Întâlnirile Internaţionale de la Cluj constituie o nouă iniţiativă a Teatrului Naţional din Cluj, un festival anual care are drept scop promovarea dialogului internaţional prin teatru, diseminarea informaţiilor culturale şi realizarea de colaborări şi iniţiative culturale în spaţiul internaţional. Întâlnirile internaţionale reprezintă un spaţiu pentru dialog prin artă. Acest festival va avea o tematică diferită în fiecare an, tema pentru fiecare întâlnire fiind stabilită de participanţii la ediţiile anterioare.
Tematicile pot fi extrem de variate, de la subiecte de interes artistic general şi subiecte de interes social, pînă la concentrarea pe opera unor artişti sau diverse curente artistice.

Prima ediţie a festivalului va fi dedicată operei lui Gellu Naum (1915-2001), proeminent autor român suprarealist. De aici şi denumirea ediţiei din 2011: ÎNTÂLNIRILE GELLU NAUM. În paralel cu crearea unei platforme de dialog între diverse personalităţi culturale şi iniţierea unei reţele de comunicare între personalităţi teatrale din lume, festivalul va prezenta trei spectacole de teatru produse de Teatrul Naţional în anul 2011, bazate pe două piese şi un roman de Gellu Naum: Zenobia,
în regia Monei Marian, Florenţa sunt eu (text semnat de Gellu Naum împreună cu Jules Perahim), în regia lui Alexandru Dabija şi Insula, spectacol-concert de Ada Milea, dar şi spectacolul Exact în acelaşi timp în regia lui Mihai Măniuţiu, spectacol realizat la Teatrul Naţional din Cluj în 2002 şi prezent în festival în cadrul unei proiecţii speciale; Conferinţa Gellu Naum şi avangarda europeană susţinută de doamna Simona Popescu (scriitoare, lector universitar dr. la Facultatea de Litere,
Universitatea din Bucureşti) şi de domnul Ion Pop (critic şi istoric literar, profesor universitar dr. la Facultatea de Litere, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca); o Masă rotundă, cu participarea invitaţilor; Expoziţia Gellu Naum şi Jules Perahim; lansări de carte şi de CD.

Evenimente viitoare

cluj2021

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This