Ghid pentru activități în aer liber potrivite pentru familii cu copii mici în zona Clujului

Home $ Articole $ Ghid pentru activități în aer liber potrivite pentru familii cu copii mici în zona Clujului

by | May 12, 2024 | Articole, Descoperă Clujul

Petrecerea timpului în familie este esențială pentru construirea conexiunilor, iar atunci când o facem în mijlocul naturii, beneficiile se dublează. Zona Clujului este una plină de aventuri și oportunități. Astăzi te ajutăm să le descoperi.

Pentru familii cu copii, există o varietate de excursii și activități în aer liber care pot fi savurate în apropierea Clujului. Iată câteva sugestii de activități în natură într-o zi de weekend alături de cei mici.

Traseul Broscuțelor (pădurea Făget)
Fiind foarte aproape de Cluj, pădurea Făget poate fi o evadare de la rutina și agitația orașului. O alegere inspirată atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici ar fi Traseul Broscuțelor. Acesta are o durată de 2 ore dus-întors pe o potecă vizibilă. Se numește Traseul Broscuțelor datorită marcajelor în formă de broscuțe de pe traseu. Chiar la începutul traseului este o porțiune de aproximativ 500 m un pic mai abruptă, dar după această parte plimbarea devine ușoară. Drumeție simplă pentru a simți și admira natura și liniștea ei alături de cei dragi. Pentru a ajunge în punctul de începere al traseului, se recomandă parcarea pe Str. Cerbului. Strada se află la ieșirea din Făget.
Pentru a ajunge la intrarea pe traseu, parchează pe Str. Cerbului, aflată la ieșirea din Făget, după hotelul Sunny Hill, pe partea stângă (vezi aici locația exactă)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Rares Dusa (@rares_dusa)

Moara de vânt
Parcul de agrement Moara de Vânt este un loc potrivit pentru a petrece timpul liber în natură, fie că vrei să te relaxezi, să te distrezi alături de copii sau să practici activități în aer liber. Este o oază verde în apropierea orașului, oferind oportunități pentru a te bucura de frumusețea și diversitatea animalelor.
Parcul este o alegere potrivită pentru micuții care sunt într-o continuă descoperire a lumii în care trăiesc. Acolo vă așteaptă peste 500 de animale din peste 70 de specii cum ar fi: iepurași, rățuște, porcușori de Guineea, capre, alpaca, pecari, porci pitici americani, cerbi lopatari, cerbi carpatini, papagali, curci, ponei, măgari, lame, mufloni, maimuțe, cai, etc.
Parcul de agrement Moara de Vânt este deschis pe tot parcursul anului (inclusiv sărbătorile legale (Paști, 1 Mai, Sf. Maria, etc.)) în următoarele intervale orare: În lunile Aprilie-Octombrie: 10 – 19 (ultima oră de intrare – 18:00).
În lunile Noiembrie – Martie: 10 – 17 (ultima oră de intrare – 16:00).
Prețuri:
Intrare adulți – 25 lei
Intrare copii / elevi 2-18 ani – 15 lei
Intrare studenți, pensionari – 15 lei
De asemenea, sunt disponibile activități pentru care se plătește extra, de exemplu:
Călărit ponei tură scurtă (5 min.) – 15 lei
Călărit ponei tură lungă (10 min.) – 25 lei
Trenuleț / tractoraș (10 min.) – 15 lei
Călărit cai tură scurtă (5 min.) – 15 lei

Muntele basmelor
La doar 55 km de Cluj, în cadrul Buscat Resort se află Parcul de Agrement pentru Copii ,,Muntele Basmelor”. Acolo puteți descoperi personajele preferate din povești și desene animate precum: prințese, balauri cu 3 capete, unicorni și dragoni. Cu ajutorul acestora, parcul reprezintă o oază magică unde copiii se pot bucura de clipe minunate alături de prieteni și familie într-un cadru natural.
Copiii își pot testa agilitatea și curajul pe un traseu de 2 km special amenajat. Aceștia se pot distra și explora diverse structuri de aventură, cum ar fi spații de cățărat, căsuțe în copaci, leagăne, tiroliene, topogane și altele. Durata de parcurgere a traseului variază între 2 și 4 ore, în funcție de capacitățile fizice ale fiecărui participant. Fiecare colț al parcului este gândit cu atenție pentru a stimula imaginația, curiozitatea copiilor și a le oferi momente de joacă de neuitat.
Programul de funcționare al parcului:
Vineri – Duminică: 10:00 – 19:00
În timpul săptămânii: acces pentru grupuri organizate, pe bază de programare
Programarea se face la nr. de telefon: 0733 336 553
Parcul de amuzament ”Muntele Basmelor” va fi deschis anul acesta din aprilie până în octombrie, în funcție de starea vremii.
Biletele se pot achiziționa atât fizic la locație, cât și online. (link aici)
Prețul unui bilet pentru un copil (3-14 ani) este de 40 lei, iar pentru un adult – 50 lei. De asemenea, ai posibilitatea să cumperi un pachet care oferă accesul la 2 adulți și 2 copii la prețul de 150 lei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Muntele Basmelor (@muntelebasmelor)

Buggy-Zone Offroad Karting
Una dintre cele mai interesante și neobișnuite experiență pe care o poți face alături de copilul tău este kartingul. Cei de la Buggy-Zone Offroad Karting au pregătit un spațiu special amenajat pentru curse atât pentru cei mai, cât și pentru cei mici. Iată care sunt ofertele lor:
Guided Tour Buggy cu CF MOTO 250EX – 30 min. 250 lei
Guided Tour Buggy cu POLARIS RZR 250 efi – 30 min. 200 lei
Electric Buggy pentru copii – 10 min. – 35 lei
Buggy-Zone vine în ajutorul tău dacă vrei să oferi un cadou original unui prieten și are disponibile pentru achiziție gift carduri cu 45 de minute disponibile pentru condus.
Ce poate fi mai distractiv pentru un copil decât un traseu cu buggy-ul electric pe dealuri? Copiii adoră să controleze mașinuțele electrice sau să fie “șoferi” timp de câteva minute. Kartingul ar fi o alegere bună pentru că micuții au parte de joacă în natură și își consumă energia într-un mod benefic.

Adresa: Livada Steluta, Dambul Rotund, Cluj-Napoca
Contacte: +40 751 133 805

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de BuggyZoneCluj (@buggy_zone_cluj)

Fun Park Cluj-Napoca
Aflat la 12 km de Cluj, pe dealul Feleacului, Fun Park Cluj-Napoca este un spațiu dedicat sportului, aventurii și distracției. Bobul alpin este atracția principală a parcului nostru de distracții. Copiii vor avea un spațiu special amenajat unde pot fi supravegheați de părinți în timp ce aceștia își servesc masa. Iubitorii de jocuri în echipă se vor bucura de paintball, pasionații de escaladă pot încerca peretele de cățărare, iar cei care caută senzații tari pot experimenta tiroliana. Puteți testa precizia la tirul cu arcul și vă puteți pune la încercare stomacul în zorbing. Cicliștii au un traseu special amenajat, iar pentru cei care preferă plimbările liniștite, oferim o plimbare cu sania trasă de cai și o experiență de tubing sigur în Transilvania.
Prețuri:
Oferta “All you can ride”
Tubing / Tiroliana / Tir cu arcul / Rotondo / Perete de escalada
Sâmbătă – Duminică: 70 lei/persoana/zi
Bob alpin – 35 lei / bob – o persoana
Bob alpin – 40 lei / bob – un adult + un copil
Tubing 7 lei / coborâre
Tir cu arcul – 10 lei / 10 săgeți
Dar și alte activități pe care le găsiți pe site.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Fun Park Cluj (@funparkcluj)

Parcul Etnografic „Romulus Vuia”
Parcul Etnografic „Romulus Vuia” este de fapt un muzeu în aer liber. De asemenea, acesta constituie un refugiu liniștit într-un oraș în continuă dezvoltare, într-o eră a vitezei și progresului. Te poți desprinde de agitația zilnică alături de familie într-o plimbare prin parc sau chiar un picnic. În timpul cald al anului te poți bucura de florile de câmp, căsuțele istorice din lemn cu prispa, diferite păsări și verdeața locului. Periodic se organizează diferite evenimente atât pentru copii cât și pentru adulți.
Contact:
Adresa: str. Taietura Turcului, Cluj-Napoca
Telefon: 0783005146

Program:
Program de vară: Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00.
Program de iarnă: Miercuri – Duminică: 09:00 – 16:00.

Prețurile:
Adulți – 6 lei
Elevi, studenți, pensionari – 3 lei
Taxă foto: 25 lei/pers
Taxă video 35 lei/pers
Taxă ghidaj (sub 15 persoane) : – 15 lei/română, 25 lei/limbi străine

TSH Stables
TSH Stables Echitație este o locație dedicată pasionaților de echitație din Cluj și împrejurimi, oferind o gamă variată de servicii legate de acest sport și de interacțiunea cu caii. Situat într-un cadru natural frumos, TSH Stables Echitație oferă o experiență completă pentru iubitorii de cai, de la lecții de echitație pentru începători până la activități avansate pentru cei experimentați.
Prin cultivarea aspectelor psihice, intelectuale și motrice, echitația devine un instrument benefic, cu accent deosebit pentru copii. Aceasta contribuie semnificativ la dezvoltarea atenției, coordonării și concentrării, promovând în același timp responsabilitatea, disciplina și inteligența. Practicarea echitației poate influența pozitiv performanțele școlare, sprijinind copiii în îmbunătățirea abilităților cognitive și în obținerea unor rezultate academice superioare. În apropierea orașului Cluj, la doar 18 kilometri distanță, se găsește un centru de echitație unde aceste beneficii pot fi experimentate și valorificate.
Tarife:
Plimbare călare în manej – 10 min, 25 lei;
1 curs de echitație – 30 min, 80 lei;
Abonament 10 cursuri + 1 curs gratuit – 800 lei;

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de TSH Stables (@tshstables)

Tu unde alegi să-ți petreci timpul cu familia?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!