Benny Page @ Club Boiler

by | Oct 18, 2011 | Articole

Benny Page [UK] / Dub Wizard / Mad Liquid

Pret intrare: 10 lei pană la h00:00 / 20 lei după h00:00

Se spune că spuma se ridică totdeauna la suprafață, dar pentru Benny Page, în vârstă de 25 de ani, ascensiunea în vârfurile drum and bass-ului a fost una foarte rapidă. După ce în 2004 l-a impresionat pe răposatul John Peel cu una din primele sale release-uri, acum, producătorul născut în Reading e binecunoscut ca ucenic și protejat al legendei drum and bass, Shy FX, sub label-ul „Digital Soundboy”. Acum, cu o serie de hituri în spate, inclusiv „Turn Down the Lights”, totul e gata pentru ca Benny să urmeze pașii binecunoscutului său maestru și să cucerească întreaga lume.
Ca și orice pentru orice alt artist, muzica a fost întotdeauna o pasiune pentru Page. Gusturile variate ale tatălui său l-au influențat pe Benny în copilăria sa, cântând atât la chitară cât și la tobe de la vârsta de 12 ani. Nu a mai durat mult și a descoperit muzica britanică underground.
Inspirat de primele piese jungle cum ar fi „Calling all the People” și „Worries in the Dance”, ale formației Nu Bloog, Benny a început să creeze beat-uri folosind calculatorul tatălui său, la vârsta de 15 ani și un an mai târziu a început un curs de muzică tehno care a durat 2 ani. Pe măsură ce lipsea tot mai mult de la jobul său cu jumătate de normă din cauză că muzica îi ocupa tot timpul, stilul propriu i s-a dezvoltat tot mai tare.
Deja în 2002 era gata să prezinte lumii sunetele sale unice și a fost remarcat pentru prima dată de label-ul „Cutterz Choise”, din sudul Londrei. În 2004, Benny lansează un remix al piesei „Stalker”, de la Aphrodite și imnul „Sneaker Pimp”, care au atras atenția asupra sa după ce au apărut în playlistul lui John Peel de la Radio 1.
Numele său a devenit cunoscut în toată comunitatea drum and bass, ceea ce a dus la diverse colaborări cu nume deja binecunoscute, inclusiv Nicky Blackmarket și Dj Bailey. Totul s-a schimbat radical după ce Shy FX l-a auzit pe Dj Bailey mixând o parte din muzica lui Benny. În 2006, după doar un telefon, își semnase label-ul „Digital Soundboy”. De atunci, Benny a lansat „Turn Down the Lights” și „Rub a Dub”, ambele piese urcând sus în topurile drum and bass. Benny a devenit de asemenea cunoscut și în circuitul deejay-ilor, mixând numai de patru ani.
A avut un turneu de 3 săptămâni în Statele Unite, împreună cu Shy FX și deși Benny este foarte mulțumit de ascensiunea sa, e hotărât să nu se culce pe lauri.
Numele său e cunoscut datorită sunetului care-i face pe toți să danseze, dar vă puteți aștepta și la un stil mai variat în viitorul apropiat.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This