Cinemateca TIFF @ Cinema Victoria

Home $ Cinema $ Cinemateca TIFF @ Cinema Victoria

by | Oct 24, 2011 | Cinema

Cinemateca TIFF – 27 octombrie – 22 decembrie 2011

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) continuă campania de re-atragere a publicului român către cinema, după ce a finalizat cu succes două mari proiecte: Caravana Filmelor TIFF (desfăşurată în 13 oraşe din ţară, atragând 20.000 de spectatori) şi Noaptea Albă a Filmului Românesc (desfăşurată simultan în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, adunând 7500 de participanţi la eveniment).

După succesul înregistrat la prima ediţie a Cinematecii TIFF, care a avut loc în 2010, dar şi ca urmare a interesului acordat de public Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), APFR organizează în perioada 27 octombrie – 22 decembrie, la Cluj şi Sibiu, cea de-a doua ediţie a Cinematecii TIFF.

În fiecare joi seară, de la ora 20.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca vor fi proiectate unele din cele mai importante producţii prezentate la ediţia 2011 a TIFF.

Pretul unui bilet de intrare este de 5 lei.

Program:

joi, 27 octombrie: Life in a day / O zi din viata (2011, SUA)
miercuri, 2 noiembrie: Never let me go / Sa nu ma parasesti (2010, UK / SUA)
joi, 10 noiembrie: Film surpriza
joi, 17 noiembrie: The way back / Drumul de intoarcere (2010, SUA)
joi, 24 noiembrie: Biutiful (2011, Spania)
joi, 1 decembrie: Volcano / Vulcanul (2011, Islanda)
joi, 8 decembrie: In a better world / Intr-o luna mai buna (2011, Danemarca / Suedia)
joi, 15 decembrie: Rabbit Hole / Trezirea la realitate (2011, SUA)
joi, 22 decembrie: Our grand despair / Marea noastra disperare (2011, Turcia, Germania, Olanda)

Alte detalii vor aparea pe facebook.

#Concurs: Oferim o invitatie dubla in fiecare saptamana. Pentru a intra in concurs trebuie sa ne spui la care film vrei sa mergi si de ce. Bafta 🙂

Update: Szidó Egérke este castigatoarea invitatiei pentru miercuri, 2 noiembrie.

Update 2: Szidonia Benedek, castigatoarea invitatii din 2 noiembrie, ne-a oferit feedback asupra filmului “Never let me go”.

“In 2 noiembrie, a rulat filmul Never let me go, la care câştigasem o invitaţie dublă pe Clujlife. Filmul a fost foarte ok, dramă dar cu un twist, pentru că deborda de suprarealism. Ceea ce m-a făcut curioasă în legătură cu filmul dinainte să mă uit la el, a fost regizorul, care până acum, a regizat doar un singur lungmetraj, în rest s-a ocupat de documentare. Şi acest lucru mi se pare că se  resimte un pic în Never Let Me go, deoarece atât în formarea subiectului şi caracterului, cât şi la partea de cinematografie, se simt influenţele din lumea documentarelor. Dar această caracteristică nu cred că poate fi luată drept una negativă, fi ca twistul despre care vorbeam. 🙂
În mare, a fost un film bun, care s-a menţinut la nivelul romanului, dar care a şi lăsat câteva semne de întrebări în legătură cu caraacterul personajelor: de ce nu s-au răzvrătit? Nu puteau, nu erau capabili să facă asta?
Mulţumesc pe calea asta şi pentru invitaţie! A meritat! :)”

Update 3: Elisa Popescu este castigatoarea invitatie pentru filmul surpriza din 10 noiembrie!
Update: Elisa ne povesteste cum a fost la filmul surpriza:

“Ieri, 10 noiembrie, la Cinema Victoria a rulat un alt film din seria filmelor difuzate de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc. De această dată un film surpriză. Nimeni n-a vrut să dezvăluie misterul, aşa că ne-am riscat să vizionăm un film despre care nu ştiam nimic sau pe care era posibil să-l fi văzut. Se vehicula că o să fie o comedie, însă nimeni nu se aştepta să fie Primos (2010, Spania).
Filmul debutează cu un logodnic într-o biserică, nevoit să-şi anunţe invitaţii că nunta nu va mai avea loc, întrucât logodnica l-a părăsit. Hotărât să treacă peste trauma prenupţială, Diego (logodnicul părăsit) se decide să se întoarcă în satul natal să-şi regăsească iubita din adolescenţă. Împreună cu cei doi veri (Julian şi Jose Miguel), porneşte într-o călătorie care îi va schimba viaţa. Se întâlneşte cu fosta iubită, care spre marea lui mirare, are un copil. Posibil al lui. Pe când aproape se îndrăgosteşte de ea, apare fosta logodnică cu o veste bombă: s-ar putea să fie însărcinată. Pe cine va alege Diego?
Între timp, Julian se îndrăgosteşte de o prostituată, iar Jose Miguel descoperă că iubita lui e cea care îl îmbolnăveşte.
La toate acestea adăugaţi mult umor şi rezultatul e Primos.”

Update 4: Lili Polgar este castigatoarea invitatie pentru filmul din 17 noiembrie.

Update 5: MIhaela Laslau este castigatoarea invitatiei pentru filmul din 24 noiembrie.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!