European BEST Engineering Competition a luat sfârşit!

Home $ Știri Cluj $ European BEST Engineering Competition a luat sfârşit!

by | Nov 28, 2011 | Știri Cluj

Organizaţia studenţească internaţională BEST Cluj-Napoca a organizat în perioada 24-27 noiembrie Etapa Locală a competiţiei inginereşti pentru studenţi, European BEST Engineering Competition sau, pe scurt, EBEC.
EBEC este structurat în două competitii: partea teoretică Case Study şi partea practică Team Design.

În ziua de Joi, 24 noiembrie a avut loc Competiţia de Case Study, în cadrul căreia s-au “duelat” 4 echipe a câte 4 studenţi din Universitatea Tehnică. Tema din acest an a fost întocmirea unui plan de urgenţă în cazul unei avalanşe într-o staţiune montana exclusivistă. Cei 4 coechipieri au reprezentat autoritatea locală a acestei staţiuni şi în urma avalanşei au rămas blocaţi într-una din cabane. Luând în calcul toate detaliile menţionate şi dotările staţiunii, împreună au elaborat un plan cât mai eficient şi realist pentru ajutorarea turiştilor blocaţi în cabane şi prinşi sub avalanşă. Timpul efectiv de lucru a fost de 4 ore.
Echipa câştigătoare a probei de Case Study este Snow White, formata din studenţii Vaida Zoli, Robert Veber, Bohonyi Imola şi Gergely Tibád.

Sâmbătă 7 echipe de Team Design au muncit de dimineaţa de la 11 pâna seara la 19 pentru a construi cea mai eficientă maşinărie. Provocarea la Team Design a fost construirea unei maşinuţe cu telecomandă care să îndeplinească urmatoarele cerinţe: să sparga 4 baloane aflat la 18 cm pe un postament dat, sa distrugă un turn Jenga fară a se izbi de el şi să adune cat mai multe bile de ping-pong într-un loc dat.
Competiţia propriu-zisă a avut loc Duminică de la ora 12, iar pe lângă cerinţele enumerate mai sus au fost şi doua probe surpriză: viteză şi slalom printre obstacole.
Jurizarea a fost făcută în funcţie de timpii obţinuţi, dar şi de designul si personalitatea fiecărei maşinuţe.
Echipa câştigătoare a probei de Team Design este Timberwolves, formată din studenţii Bogdan Popa, Ţogorean Alexandru, Bogdan Vornicu şi Dragos Petcu.

Câştigătorii celor 2 probe vor merge mai departe la faza naţională e competiţiei, iar dacă o sa învingă celelalte echipe din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Chişinău se vor califica în Finala Europeana EBEC din Zagreb, Croaţia.

foto: Laura Muresan

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!