Poze: Alternosfera @ Euphoria Music Hall

Home $ Articole $ Poze: Alternosfera @ Euphoria Music Hall

by | Mar 3, 2012 | Articole

Iată că băieții de la Alternosfera se întorc din nou în Cluj după fix un an, de data aceasta în turneu de promovare a noului album „Vigula”. Euphoria Music Hall, căci acolo a avut loc concertul, a fost plin aseară de fanii uneia dintre cele mai bune trupe basarabene.

Nu știu dacă doar eu am o problemă, sau e una generală dar e extrem de aiurea să se amâne începerea unui concert doar pentru că pe afiș scrie 22:00 și ne e lene să cântăm, iar 200 de persoane sunt prea puține pentru noi, trupă anonima care cântă în deschidere. Și încă o chestie, nu înțeleg mania organizatorilor de a băga 50 de trupe în deschiderea formației pentru care a venit toată lumea, e extrem de obositor să stai după alți 2-3-4 artiști și pe când să vină și trupa ta favorită, ție să-ți fi pierit cheful. Nu mă refer strict la concertul Alternosfera, vorbesc în general.
Deci, în deschidere au cântat Synops și Toy Machines, Toy Machines care vor cânta și azi în deschidere la concertul Coma. Și într-un final au urcat și basarabenii noștri pe scenă, la 00:45, cu câteva piese mai vechi, ca să încălzească publicul, printre care amintesc: „Ne unește, ne desparte”, „Wamintirile” sau „Visători cu plumb în ochi”.

După ce lumea s-a mai destins, băieții au băgat artileria grea, piese de pe noul album… Trebuie să recunosc că noile piese sună destul de diferit față de ce celelalte, nu sună rău, chiar m-au surprins cu piesa „Mută”, însă se simte schimbarea.
Un spectacol fain, sonorizare destul de bună, profesionalism din partea băieților, s-a făcut crowd surfing, energie pe scenă, tot să mergi la astfel de concerte. La „Femeia nordică”, Marcel a lăsat publicul să cânte, astfel microfonul a ajuns în mâinile unor fete care efectiv țipau…ne-au ucis timpanele, n-a fost o idee prea bună dar gestul contează.
Lumea a explodat la „Flori de mai”, „Orașul 511” sau „Ploile nu vin”. La bis s-a cântat pentru a doua oară „Wamintirile” iar ca melodie finală, surprinzător sau nu, băieții au ales piesa „Columb”. Noi nu putem decât să le mulțumim că ne-au oferit așa un spectacol și să le urăm și lor clasicul: „Mai poftiți pe la noi!”

Teo Cabut

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

O alta galerie gasiti aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!