Filme din cadrul Comedy Cluj 2012

Home $ Festivaluri $ Filme din cadrul Comedy Cluj 2012

by | Oct 19, 2012 | Festivaluri

În zilele ce au trecut am avut parte de filme unul și unul la Comedy Cluj, cu teme diferite, roluri bine jucate și multe hohote de râs. Fie că vorbim de filme cu sala plină, fie că ne referim la cele cu mai puțini spectatori, un lucru e cert, se vede evoluția festivalului față de anul trecut și asta nu face decât să ne bucure. În continuare vă voi spune câteva cuvinte despre filmele la care am fost până acum.

Isus „Henry” Hristos – trebuie să recunosc că am fost atrasă de titlu ca mai apoi să realizez că producția n-are nici o legătură cu Isus Hristos, atât că această expresie este folosită în film pentru a marca indignarea. Nici o legătură cu Gizăs, nici o legătură cu Henry al VIII-lea, doar povestea unui băiețel conceput in vitro, posesor al unei inteligențe ieșite din comun a cărui lume este dată peste cap când începe să caute adevărul despre tatăl său. Totul se complică și mai mult când își întâlnește din întâmplare posibilul tată și posibila soră vitregă. În planul doi al poveștii urmărim încurcăturile și viața lui Stan, bunicul lui Henry, de la care micul băiețel află că a fost conceput într-o eprubetă. Finalul este oarecum unul previzibil însă moartea unuia dintre personaje umbrește puțin sfârșitul fericit.

Iubire persană – film ce a rulat și în cadrul TIFF 2012, Iubire persană este o producție din Iran, destul de surprinzător, Iranul nefiind o țară cu o industrie cinematografică foarte dezvoltată. Cred că acest film este cea mai tragică comedie pe care am văzut-o până acum, Nasser Ali (personajul principal) trăind drama vieții lui după ce soția ajunge să îi distrugă cel mai iubit obiect al său, vioara.
După acest eveniment nimic nu mai este la fel, viața nu mai are nici o culoare iar căutările disperate ale unei viori noi sunt sortite eșecului, până într-o zi când Nasser Ali se hotărăște să moară. Toate îi revin în minte depresivului Nasser Ali, imaginea iubitei, imaginea maestrului, sunetul viorii…Toată săptămâna anterioară morții lui este marcată de amintiri bizare legate de viața lui, dar toate astea trebuie să se sfârșească, trebuie să moară pentru că nu mai poate cânta. Finalul filmului este cunoscut încă de la început, însă tine spectatorul în priză cu modul în care evenimentele se derulează.

Hysteria – un film bazat pe fapte reale, prezintă povestea tânărului Mortimer Granville, inventatorul primului vibrator. Acțiunea se petrece la sfârșit de secol XIX în Marea Britanie unde doctorul Mortimer Granville se angajează la un cabinet privat după ce este dat afară din mai multe spitale londoneze. Cabinetul la care dr Mortimer tocmai s-a angajat este unul ce tratează probleme mai delicate ale doamnelor, probleme marcate așa-zisa boală „Hysteria”, boală datorată nesatisfacerii sexuale, astfel doamnele bune ale Londrei aveau nevoie de tratament.
Când mâna doctorului Mortimer a început să cedeze, calitatea muncii prestate a scăzut și ea astfel că ajunge să fie concediat. Cuprins de dureri fizice și regrete, Mortimer ajunge să descopere din greșeală o variantă „mecanizată” de relaxare, astfel construiește împreună cu prietenul său un prototip de vibrator, primul din istorie. Finalul este unul neașteptat și destul de savuros pentru că trebuie precizat că Mortimer era un tânăr doctor foarte chipeș.

Teodora Cabut

Iisus “Henry” Hristos mai ruleaza azi la Cinema Victoria de la 21.30, Hysteria tot azi la Victoria de la 19.00 iar Iubire Persană va mai rula duminica de la 12.30, tot la Victoria.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!