Astra Film Festival @ Cinema Victoria

Home $ Cinema $ Astra Film Festival @ Cinema Victoria

by | Jan 23, 2013 | Cinema, Festivaluri

Astra Film Festival – 25-27 ianuarie.

Iubitorii de documentare vor putea vedea filme cu tematici variate: de la dragoste şi idealul de iubire, (Phon Pehn Lullaby- de Pawel Kloc, film câştigător al Marelui Premiu Astra Film) la lumea eclectică a metroului parizian (Metro) sau viaţa claustrofobă a gangsterilor din Africa de Sud (Gangster Project).

Destinele romilor originari din România plecaţi în străinătate sunt prezentate în filmele Helping Mihaela –realizat de Hanna Maylett şi Muzicantul din Göttingen – realizat de tânărul regizor clujean Mihai Andrei Leaha.

Problemele legate de mediu înconjurător sunt aduse în discuţie în Cai sălbatici realizat de Dan Curean (Premiul Astra Film pentru cel mai bun documentar, în cadrul competiţiei Ecocinematograff) sau filmul regizorului german Fabian Daub- Roşia Montana – un loc la marginea prăpastiei ( Premiul special acordat documentarului românesc).

Subiecte precum emigrarea ilegală de muncă şi preţul plătit pentru îndrăzneala de a visa la o viaţă mai bună putem vedea în documentarul Mama Illegal realizat de Ed Moschitz sau frământările unor copile devenite adolescente în absenţa părinţilor plecaţi la muncă în străinătate prezentate în filmul Aici…adică acolo regizat de Laura Căpăţână-Juller.

Problemele tranziţiei sociale şi economice din România sunt bine surprinse în filmul Common ground, (Anne Schiltz şi Charlotte Grégoire, Belgia) film distins cu Premiul Astra Film pentru cel mai bun documentar din competiţia România.

Nu lipsesc documentarele amuzante, autentice sau cele profund uname cum ar fi Last Street ( Rasmus Sievers/ Maria Montessori)- Premiul Astra Film pentru cel mai bun documentar, din Competiţia Student, sau filmul regizoarei Ileana Stănculescu Noosfera – film premiat cu premiul „ Realităţi româneşti” în cadrul ultimei ediţii a Festivalului Astra Film.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!