Gramophonedzie @ Boiler Club

by | Feb 11, 2013 | Party

Gramophonedzie

Warmup & afterparty: Just D’Light

Pret intrare: 20 lei inainte de h00.00 / 30 lei dupa h00.00

Dj-ul sârb Gramophonedzie, pe numele său Marko Milicevic, a reuşit să se poziţioneze într-un mod unic datorită producţiilor electro-swing distinctive şi a show-urilor live. Cu rădăcini muzicale variate şi o pasiune pentru muzica funk, instrumente live şi vocaluri intensive, debutul carierei sale în materie de producţie muzicală a început în anul 2000 ca participant în cadrul Red Bull Music Academy în Irlanda.

Gramophonedzie este cel mai cunoscut pentru hitul demenţial “Why don’t you” (folosind un sample după “Why Don’t You Do Right” de Peggy Lee), care în scurt timp a devenit una dintre cele mai de succes melodii de club din anul 2009, primind aprecieri din partea unora ca Erick Morillo, Steve Angello, Dennis Ferrer sau Louie Vega.
De asemenea, track-ul a devenit “track-ul european al anului” la Radio 1 şi a ajuns pe locul 12 în topul UK Sales Chart, începând cu prima săptămână de la lansare, rămânând în TOP 20 multe sătpămâni la rând.

Marko a reuşit să-şi clădească o discografie impresionantă de producţii şi remixuri sub pseudonimul de Gramophonedzie la label-uri precum Gotta Keep Faith, Yazuka, Guesthouse, Nocturnal Groove, Oxyd, Shak Digital şi propriul său Disko Zoo imprint. Ultimele single-uri lansate – “Brazilian” (Nocturnal Groove) şi “Outta My Head” (Oxyd) – au câştigat susţinere internaţională fiind epuizate în topurile de download Beatport.
Din perspectiva remixurilor, Marko a aplicat “tratamentul Gramophonedzie” unor artişti precum DJ Sneak (‘Cant Hide From My Bud’), Mange Le Funk (‘I Still Want You’), Professor Green (‘I Need You Tonight’) şi Doman & Gooding (‘Pacific State’), iar recent a remixat The Muthfankas (‘Gotta Hold On Me’) şi Kraak & Smaak (‘Calling Up’).

Datorita mixului de muzică electronică cu elementele de Swing şi Jazz ale anilor 1920, 1930 şi 1940, Gramophonedzie a reuşit să se impună ca unul dintre cei mai talentaţi DJi est-europeni. Milicevic a fost votat Best Adria Act în cadrul MTV European Music Awards 2010 şi a fost nominalizat pentru Best European Act (alături de Swedish House Mafia şi Marina & The Diamonds).

Cu Gramophonedzie ne-am intalnit tot la Boiler in martie 2012. Galerie foto de atunci gasiti aici.

#Concurs: Punem la bataie 5 invitatii pentru acest eveniment. Pentru a intra in concurs trebuie sa postezi urmatorul mesaj pe wall-ul tau de facebook: “ClujLife.com mă scoate din casă!” si sa revii cu un comentariu, mai jos, pentru verificare.
Castigatorii au fost anuntati.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This