Kinoautomat @ Cinema Victoria

Home $ Cinema $ Kinoautomat @ Cinema Victoria

by | Mar 4, 2013 | Cinema

Filmul proiectat joi la Cinema Victoria, Kinoautomat, este cel care a revoluționat relația spectatorului cu marele ecran.

Kinoautomat a fost conceput de către Radúz Činčera pentru pavilionul cehoslovac la Expoziția Mondială din ’67, din Montreal. În 9 momente ale filmului acțiunea se oprește și un moderator roagă publicul să aleagă cu ajutorul unor telecomenzi între două scene, apoi scena aleasă continuă, conform voturilor audienței. Proiectul a atras laudele criticilor internaționali, dar și a conducerii comuniste proaspăt instaurate, ce a decis să-l interzică pentru că oferea posibilitatea alegerii, principiu care contravenea doctrinelor oficiale.

Patruzeci de ani mai târziu, mecanismul perfect funcțional al proiectului realizat de Činčera este readus în sălile de cinema, dovedindu-se a fi sold-out chiar și după atâta timp. După ce a fost prezentat publicului în Londra, Basel și Praga, Kinoautomat vine la Cluj pentru o proiecție ce se va desfășura joi, 7 martie, de la ora 20.00. Filmul este subtitrat în limba engleză. Intrarea la proiecție este 5 lei, iar cinefilii vor avea parte de o surpriză din partea Staropramen.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!