Portrete de film – Áron Dimény

Home $ Articole $ Portrete de film – Áron Dimény

by | Mar 19, 2013 | Articole

Portrete de film – Áron Dimény

Áron Dimény s-a făcut remarcat în filmul regizat de Lajos Koltai în anul 2004, Fără destin, care are la bază cartea cu acelaşi titlu scrisă de Imre Kertész distinsă cu premiul Nobel. În anul 2011, Áron Dimény a jucat rolul principal în filmul lui Silviu Purcărete, Undeva în Palilula. Serafim, personajul întruchipat de Áron Dimény, este un doctor tânăr repartizat la spitalul din orăşelul fantomă. Filmul – o elegie pe marginea visului şi a realităţii, cu o lume vizuală pitorească, a avut premiera la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, în aprilie 2012.

Publicul prezent în seara zilei de 21 martie, va avea ocazia să urmărească fragmente din cele două filme menţionate, precum şi din filmele: A vizsga (Examenul), regia: Péter Bergendy, Europolis, regia: Corneliu Gheorghiţă şi Mansfeld, regia: Andor Szilágyi. Proiecţia va fi urmată de o discuţie cu publicul moderată de András Visky.

În cadrul seriei de întâlniri „Portrete de film”, actorii Teatrului Maghiar de Stat Cluj sunt prezentaţi dintr-o perspectivă nouă, inedită. Sunt proiectate filmele în care aceştia joacă, urmate de discuţii cu publicul. Invitaţii de până acum au fost: András Hatházi şi Róbert Lakatos (într-unul dintre scurtmetrajele regizorului a jucat şi Imola Kézdi).

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!