Ziua Mondială a Apei

Home $ Articole $ Ziua Mondială a Apei

by | Mar 21, 2013 | Articole

Asociaţia „Tineretul ONU” din Cluj-Napoca organizează în parteneriat cu Organizaţia Studenţilor pentru Natură conferinţa „Ziua Mondială a Apei” pe data de 22 martie 2013, ora 13:00.

Conferinţa nu reprezintă doar un eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Apei, care se serbează anual pe data de 22 martie, ci şi un pol de discuţii în privinţa Anului Internaţional al Cooperării în Domeniul Apei, aşa cum a fost stabilit pentru 2013.

În acest sens, se organizează o serie de evenimente, conferinţe şi dezbateri la nivel mondial menite să atragă atenţia asupra cooperării în domeniul apei precum şi a utilizării responsabile a acesteia. Cluj-Napoca se aliniază agendei internaţionale prin conferinţa care va avea loc vineri cu sprijinul Facultăţii de Biologie şi Geologie.

Astfel, reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, ai Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, specialişti în hidrobiologie şi activişti din partea societăţii civile vor fi invitaţi să ţină alocuţiuni despre rolul cetăţenilor în implicarea protejării apelor şi în îmbunătăţirea colaborării dintre instituţii şi mediul non-guvernamental pe acest subiect.

Vor fi prezentate instituţiile care activează în domeniul apei precum şi politicile de dezvoltare, se va vorbi despre proiectele în care se pot implica studenţii şi ONG-urile, precum şi despre subiecte stringente aşa cum este fracturarea hidraulică în momentul de faţă.

Cei prezenţi în sală vor fi invitaţi să-şi expună punctul de vedere cu privire la subiectele prezentate, printre care şi o serie de statistici emise de către UN Water, în cadrul dezbaterii care va avea loc în ultima parte a conferinţei şi va fi denumită generic „Utilizarea responsabilă a Apei”.

Evenimentul va avea loc la Facultatea de Biologie şi Geologie, de pe strada Clinicilor, nr. 5-7, în Amfiteatrul Vasile Radu (SZN), etajul 1. Tot în acelaşi loc, participanţii de la conferinţă vor fi invitaţi la expoziţia foto: „Zona Umedă: Balta Mică a Brăilei”, pregătită în cadrul muzeului din incinta facultăţii.

Conferinţa este cu participare deschisă, nefiind nevoie de o înscriere în prealabil.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!