Novecento @ Club Diesel

by | Mar 25, 2013 | Articole

JOI, 4 aprilie, ora 21, PREMIERĂ “NOVECENTO”
cu Mihai Costache si participarea la vioara a Mariei Balanean

Regia: Daniel Lungu
Scenografie: Razvan-Mihai Plaiasu

Preţul biletelor: 20 lei

Povestea pianistului de pe ocean. Povestea lui Novecento ! Danny Boodman T.D. Lemon Novecento!

El spunea: “Nu esti terminat, cu adevarat, atat timp cat ai o poveste, a ta, si pe cineva caruia sa i-o spui! PAC! Pe mine intotdeauna m-a mirat treaba asta cu tablourile. Stau acolo sus, ani de zile, pe urma, fara ca nimic sa se intample PAC, jos au cazut. Fara nici o explicatie. De ce tocmai in momentul acela? Nu se stie.

O fi avand si cuiul un suflet sarmanul! A discutat indelung cu tabloul, nu stia ce sa mai faca, apoi au stabilit o data, o ora, o clipa, asta e! PAC !

Sau stiau totul de la inceput? Peste sapte ani, la 13 mai, 6 fara un sfert! Peste sapte ani, la 13 mai, 6 fara un sfert: Buna! Buna! PAC! Greu de inteles.
Mai bine sa nu te gandesti cand cade un tablou. Cand te trezesti intr-o dimineata si nu o mai iubesti. Cand deschizi ziarul si citesti ca a izbucnit razboiul. Cand vezi un tren si iti spui, eu trebuie sa plec de aici. Cand te uiti in oglinda si iti dai seama ca esti batran.

Eu m-am nascut pe vaporul acesta. Erau si aici dorinte destule, dar nu durau mai mult decat drumul de la prora la pupa. Iti cantai fericirea pe o claviatura care nu era nesfarsita! Pamantul, ala e un vapor prea mare pentru mine.
Cum puteti voi, acolo jos, sa va alegeti o femeie?…. O casa, un pamant, un peisaj de privit, un fel de a muri?….

Pe claviatura aia nu exista muzica pe care sa o poti canta. Te-ai asezat pe un scaunel gresit: ala e pianul la care canta Dumnezeu. Incearca sa intelegi daca poti…”