The Great Gatsby @ Doamna T

Home $ Cinema $ The Great Gatsby @ Doamna T

by | May 21, 2013 | Cinema

Cinema Cafe – The Great Gatsby (1974)

Intrarea libera!

Long Island, 1922: miliardarul Gatsby, imbogatit brusc si dubios dupa razboi, nu-si poate infrange pasiunea pentru femeia care l-a parasit, maritandu-se cu un altul si pentru care moare stupid.
Ecranizare dupa romanul lui F. Scott Fitzgerald, somptuos si extrem de elaborat, filmul traieste in principal prin evocarea nostalgica a ambiantei celebrilor “Annees foles”.

Filmul a castigat doua premii Oscar (pentru costume si muzica) si este considerat a fi unul dintre cele mai importante succese ale lui Robert Redford, care in 1974 trecea drept “actorul cel mai admirat de spectatori”.

„Lucrul cel mai neaşteptat la această splendidă şi fidelă vizualizare a romanului lui F. Scott Fitzgerald este menţinerea echilibrului între visul lui Gatsby şi realitatea care i se împotriveşte. Imaginile frumuseţii, adesea ironice sunt presărate frecvent cu simbolurile urâţeniei vieţii. Simbolismul lui F. Scott Fitzgerald şi-a găsit o formă inspirată în filmul lui Clayton.” – Gordon Gow – 1974 (Films and Filming)
The Great Gatsby (1974)

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!