Cultură’n Şură

Home $ Articole $ Cultură’n Şură

by | Jun 19, 2013 | Articole

Asociaţia JAD în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj demarează proiectul “Cultură’n Şură”. Pornit de la o idee a regizorului Victor Olăhuţ, proiectul are ca scop reînscrierea comunităţilor rurale pe harta culturală. În comuna Hida din judeţul Sălaj, în data de 29 iunie a.c., începând cu orele 22:00, într-un spaţiu inedit – şura lui badea Florea a lu’ Juvri – se va juca spectacolul „Fisura”, de Flavius Lucăcel. O echipă de filmare îi va însoţi pe membrii distribuţiei, pentru a surprinde reacţiile publicului. Proiectul va fi definitivat prin realizarea unui film documentar de scurt-metraj.

„Teatrul este o formă de divertisment la care oamenii din sate nu au acces imediat şi constant. Sperăm ca întâlnirea cu spectacolul „Fisura” să le trezeasca interesul pentru teatru şi pe viitor.” (Asociaţia JAD)

„Fisura” este o comedie scrisă de Flavius Lucăcel. Regizorul Victor Olăhuţ l-a cooptat în proiect pe muzicianul Robert Cseke (IndieFolker), şi împreună au dat formă unui spectacol-muzical alert, „cu replici sprintene, cu priză la public, o pendulare între rîs și plîns… o piesă „ionesciană”, despre absurdul care invadează viața domestică” după cum observa criticul Radu Ţuculescu în revista Tribuna. Scenografia Ioanei Olăhuţ evidenţiază caracterul conservator al celor doi bătrâni în casa cărora se petrece acţiunea.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!