Workshop Capoeira @ Cetatuie

Home $ Articole $ Workshop Capoeira @ Cetatuie

by | Jun 19, 2013 | Articole

Vă invităm la miniatelier de introducere în capoeira Angola (de la ora 18 la 19.30), urmat de un cerc de capoeira Angola (roda, de la 19.30 – 21.00) coordonată de Bogdan Rakolcza și Adi Tudoran Cimpoeșu, elevi ai lui Mestre Lua Santana din Morro do Chapeu/Brazilia.

Capoeira este atât luptă cât este şi dans, este atât muzică cât şi actorie, este atât de serioasă pe cât este şi de jucăuşă.
Pornind de la instinctul primordial al luptei şi al conflictului, ea ajută individul să-şi găsească propria cale şi propria filozofie a vieţii, în acord cu propriile limitări şi cu propriile aptitudini, legând în acelaşi timp comunităţi foarte puternice între cei care joacă împreună.

Cercul de capoeira Angola, (în portugheză roda, însemnând cerc sau roată), este o formă străveche de manifestare culturală care se găseşte în aproape orice cultură în lume.
Oameni se strâng în cerc, cântă impreună, joacă împreună.
Aşa se consolidau din toate vremurile comunităţile, prieteniile, şi tot aşa de dezamorsau şi conflictele între membrii unei comunităţi.

Cercul Întreg este un proiect şi un spaţiu dedicat educaţiei complementare.
Având în vedere faptul ca societatea actuală şi sistemul ei educativ au ca şi scop strict creşterea unor indivizi care să funcioneze normal în cadrul societăţii, dar neglijează complet particularitatea fiecăruia dintre noi, programul în Cercul Întreg se axează prioritar pe latura de expresie a individului.

Haidați în haine lejere în care să vă puteți mișca, iar restul vine de la sine 🙂

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!