Man of Steel

Home $ Cinema $ Man of Steel

by | Jun 26, 2013 | Cinema

Superman revine pe marile ecrane după o pauză destul de lungă, mai ales dacă ștergem cu buretele filmul din 2006, prea prost pentru a fi demn de menționat. De data aceasta Superman e schimbat, e altfel. Încă nu e eroul cunoscut de aproape toată lumea, încă nu are un costum și nu zboară. E un rătăcitor, un străin care-și caută identitatea, trecutul, și abia atunci când le găsește poate să devină eroul mult așteptat. În regia lui Zack Snyder (Watchmen și Sucker Punch), Man of Steel are o abordare nouă, una asemănătoare cu cea oferită de C. Nolan eroului întunecat, Batman. Chiar dacă comparația dintre cele două filme, nu are încă temei, trebuie spus că noul Superman promite o direcție bună de evoluție, una în care probabil o să vedem ceva mai mult dintr-un erou prezentat doar cu părțile bune până acum.

Povestea din Man of Steel începe unde pe planeta Krypton și spre deosebire de altă dată, Zack Snyder oferă o bucată bună de timp evenimentelor de pe această planetă. Aflăm mai multe detalii despre Jor-El, despre Zod și despre sfârșitul unei planete. Copilăria este prezentată cu ajutorul flashbackurilor, ca apoi acțiunea să devină cu adevărat captivantă din momentul apariției generalului Zod, interpretat excelent de Michael Shannon. Din acest moment, Man of Steel devine mai mult un film de acțiune, o etalare a unor efecte vizuale excelente dublate de o coloană sonoră pe măsură (Hans Zimmer). Acțiunea e intensă și nici măcar o secundă de plictiseală nu se poate instala. Probabil că unii v-au avertizat că Man of Steel este un film rece, unul prea abundent de acțiune și efecte speciale, dar eu cred că undeva în toate aceste confruntări o să vedeți și sentimente. Man of Steel e un nou început pentru un erou cu puține succese în ultimii ani. Reboot-ul realizat de Zack Snyde, cu un scenariu trecut și prin mâinile lui C.Nolan ne dă speranțe că în viitor, sequelul va fi mai bun.

Filmul în format 3D rulează deja în cinematografe și dacă nu l-ați văzut până acum trebuie să mergeți pentru a face cunoștință cu un erou sau a vă reaminti de unul din copilăria voastră.

Marian Iuga, FilmSinopsis

Man of Steel: Site / Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!