MusicLAB @ BCJ

Home $ Articole $ MusicLAB @ BCJ

by | Jul 10, 2013 | Articole

Pentru prima dată în România, tinerii au posibilitatea să își transforme ideile muzicale în compoziții folosind tablete iPad și Samsung Galaxy, într-un training gratuit, oferit de Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj.

Incepând cu 12 iulie, tinerii cu vârste între 14 și 25 de ani, pasionați de muzică vor învața cum să își dezvolte ideile muzicale în compozitii complexe folosind echipamentele din dotarea Secției pentru Adolescenti din cadrul BJC, precum tablete și laptopuri, digital recorder și software profesional.  Cursul se adreseaza tinerilor începători și cuprinde 8 seminarii practice, în urma caruia participanții vor avea compoziții proprii, vor primi o diplomă și posibilitatea de a continua studiul și de a înregistra noi piese folosind echipamentele aflate la Secția Pentru Adolescenti.

Trainingul este organizat de BJC în parteneriat cu HotSpot Events și susținut de Cristian Moldovan, absolvent al Academiei de Muzica “Gh. Dima” și chitarist (ex. C.U.G.) și Rares Bagyo, toboșar (ex She-Wolf, ex Heavy Days).

“Biblioteca este o instituție a culturii și a învățării, iar din acest motiv este imperios necesar să fie aproape de tineri, să țină pasul cu nevoile lor, pentru a-i atrage ca viitori adulți responsabili și preocupați de propria dezvoltare. Suntem prima bibliotecă din țară cu asemenea dotări și activități – dorim să fim deschizători de drumuri.”  – Sorina Stanca – director Bibioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj.

Peste 50 de adolescenti vor învăța să compună individual și pe grupe melodii proprii folosind metode interactive, tehnici și echipamente folosite de mari artiști și compozitori din lume.

“Cel mai important detaliu din acest training este ca ne vom distra teribil învățând prin metode practice cum se face muzică.” – Cristian Moldovan – trainer MusicLAB

Înscrierile se pot face completând formularul: http://goo.gl/kkM7c

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!