Propuneri pentru Halloween

Home $ Articole $ Propuneri pentru Halloween

by | Oct 25, 2013 | Articole

De ce ne costumam de Halloween? Cu siguranta nu ca sa celebram ziua mortilor, ca sa intram in contact cu lumea “de dincolo”, sa sarbatorim sfarsitul sezonului de recolta sau ca sa îmbunăm zeii mai putin prietenosi care se ascund in intunecimea iernii. Semnificatia acestei sarbatori, precum cea a majoritatii sarbatorilor din timpul anului, s-a denaturat transformandu-se din ce in ce mai mult intr-un produs de larg consum. Dincolo de componenta comerciala, ocazia oferita de Halloween de a-ti insusi o alta personalitate dezvaluie si o componenta psihologica. Luam pentru o zi o alta infatisare si incercam sa o redam cat mai realist posibil.

Dar, daca stam sa ne gandim mai bine, Halloween-ul nu este singura zi din an in care facem asta. Dress code-urile impuse de anumite evenimente la care participam sunt, intr-o oarecare masura costume pe care odata ce le imbracam ne transformam in altceva/altcineva decat suntem in viata de zi cu zi. La fel ca si mastile pe care le purtam de Halloween, diferitele masti pe care moda ni le pune la indemana ascund, sau pun in evidenta individualitatea unei persoane. Mare parte din fascinatia pe care o genereaza moda are de-a face cu iluzia creata de aceste masti, de misterul ascuns in spatele lor. Moda este un spatiu „de dincolo” in care ai vrea sa ajungi si pentru a supravietui, mastile sunt absolut necesare.

Astfel ca, propunerea mea pentru costumul de Halloween are de-a face tocmai cu acest spatiu „fashionable” „ de dincolo” si cu personajele care il populeaza.

Propunerea nr. 1:
Karl Lagerfeld – fashion guru/fashion icon/kaiser, director creativ/designer pentru Chanel si Fendi
Componente necesare pentru crearea personajului: camasa alba cambrata, pantaloni skinny negri (sau pantaloni skinny negrii de piele), cravata (sau panglica) ambele negre, o pereche manusi fara degete, pantofi luciosi cu toc mic (sau fara toc)…negrii, un sacou cambrat, o pereche de ochelari de soare inchisi la culoare (adica negrii), multe inele, multe lanturi cu pandantive, o brosa pe care sa o aplici pe cravata pentru mai multa extravaganta. Parul, daca este lung, poate fi prins intr-o coada la spate, iar daca e scurt trebuie doar aranjat cu gel. Pentru cei care doresc sa creeze un personaj cat mai veridic, recomand achizitionarea unei peruci.

Propunerea 2:
Lady Gaga – queen of Gaga-land, protector of little monsters, fashion icon, cantareata, performer
Partea cea mai grea la propunerea aceasta e alegerea unui personaj dintre multele personaje din spatele doamnei Gaga. Ca sa fim totusi „pe trend” si sa nu ne riscam viata purtand tocuri imposibile sau rochii din carne cruda, am ales un costum purtat de aceasta in cel mai recent videoclip al sau. Usor de conceput cu elemente la indemana oricui, acest costum cu siguranta nu va trece neobservat.
Componente necesare pentru crearea personajului: un top negru, o pereche de colanti negri, o caciula neagra, o pereche de pantofi, un cearsaf mare, alb si o trusa de vopsele colorate (sau farduri colorate).

Propunerea 3:
Diane Pernet – un personaj mai underground al lumii modei, un costum pentru cunoscatori.
– designer/designer de costume pentru film/blogger/critic de moda/ fondator al primului festival de fashion film
– o puteti gasi si intelege mai bine accesand urmatoarele link-uri: ashadedviewonfashionfilm.com si ashadedviewonfashion.com
Componente necesare pentru crearea personajului: o rochie lunga, neagra, un cardigan asimetric negru, o pereche de platforme negre, un val negru pe care sa il purtati peste cocul exagerat, o pereche de ochelari cat-eye, brose statement in forma de insecte, inele masive, ruj rosu aprins.

This Halloween be fashionably creepy!

Oana Stan @ ZIPCODEFASHION

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!