Internship Cluj, ediția XIV

Home $ Știri Cluj $ Internship Cluj, ediția XIV

by | Mar 6, 2014 | Știri Cluj

Peste 70 de locuri de internship pentru studenţii clujeni, prin ediţia de primăvară a Internship Cluj!
20 de firme clujene oferă 74 de locuri de internship prin ediţia a XIV-a a programului Internship Cluj, organizat de Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială şi Asociaţia Studenţilor de la Business. Stagiile durează şase săptămâni şi au loc în perioada aprilie-iunie 2014.

 

 

Studenţii pot aplica pentru un loc de internship pe site-u lwww.internshipcluj.ro până în 9 martie. Sunt disponibile stagii în următoarele domenii: economic-financiar, limbi străine, tehnic (electric, telecomunicaţii, automatizări industriale, construcţii civile, instalaţii, construcţii de maşini), turism, resurse umane, vânzări, juridic, marketing şi PR.

 

Selecţia studenţilor se va face pe baza aplicaţiilor primite şi prin interviuri de grup, urmărind mai ales motivaţia studenţilor şi potrivirea cu cerinţele companiilor. Odată încheiat procesul de selecţie, atât studenții, cât și reprezentanţii din firme, care se vor ocupa de supervizarea studenţilor, vor fi pregătiţi pentru participarea la program de Fundaţia Danis. Stagiile vor începe în 28 aprilie și vor ține până în 6 iunie, timp în care studenții vor munci între 10 şi 20 de ore pe săptămână în firmele partenere ale programului. Prin acordurile de parteneriat încheiate cu Universitatea „Babeş-Bolyai” şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pentru acest program, studenţii îşi pot recunoaşte internshipurile ca şi stagii de practică obligatorii.

 

Firmele care participă la această ediţie a programului, oferind locuri de internship de calitate sunt: Accord – Birou de turism, Auchan, Compexit Asigurări, Danis Consulting, Das Welt Auto, Deloitte, Electrogrup, ES Elektro, EvalueServe, Groupama Asigurări, NovoTech, Office Depot, PR&More, Seat, Sykes Cluj-Napoca, Skoda, TBE Technologie, Terax, Testo România şi Transylvania College.

Recomandările şi experienţele studenţilor participanţi la ediţia anterioară a programului Internship Cluj dovedesc importanţa unui astfel de program:

 

„Pe tot parcursul stagiului am avut ocazia de a interacţiona cu profesionişti din exact domeniul în care doresc să îmi lansez cariera. De asemenea, mi s-a dat posibilitatea de a fi prezentă la diverse situaţii pe care în mod normal la facultate aveam ocazia doar de a le discuta”.

(student participant la ediţia a XIII-a a Internship Cluj, toamna anului 2013)

 

„Acest program m-a învăţat să fiu punctual la locul de muncă. Am învăţat cum este să lucrezi cu adevărat într-o companie multinaţională şi acum înţeleg mai bine cam ce îşi doresc potenţialii angajatori din România de la proaspeţii absolvenţi”.

(student participant la ediţia a XIII-a a Internship Cluj, toamna anului 2013)

 

„Le-aş spune [studenţilor care doresc să aplice la program], în primul rând, că fundaţia organizatoare, Danis, este mereu alături de ei cu ajutor; să nu se simtă descurajaţi de faptul că o să fie ei singuri într-un mediu nou. Le-aş spune şi să lucreze cât mai mult pe relaţia cu supervizorul direct, fiindcă de la el/ea vor învăţa cel mai mult în cadrul firmei”.

(student participant la ediţia a XIII-a a Internship Cluj, toamna anului 2013)

 

Programul Internship Cluj a fost iniţiat în 2006 şi a oferit până acum experienţe de muncă valoroase pentru peste 800 de studenți, în peste 60 de firme și organizații non-guvernamentale. Partenerii programului sunt Primăria Cluj-Napoca, Danis Consulting, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Cluj International Club.

 

Detalii:
Cordelia Bădescu
Director executiv Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială
Telefon: 0747-110083
Email: [email protected]

 

Petruța Grijincu
Președinte Asociația Studenților de la Business
Telefon: 0755-293786
Email: [email protected]

www.internshipcluj.ro
www.facebook.com/InternshipCluj

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!