Încep înscrierile la evenimentul Young Audience Film Day

Home $ Știri Cluj $ Încep înscrierile la evenimentul Young Audience Film Day

by | Apr 24, 2014 | Știri Cluj

Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc definitivează echipa tinerilor cinefili, care își vor da votul, în data de 4 mai, pentru cel mai bun film dintre cele nominalizate pentru trofeul EFA Young Audience Award. Jurații clujeni, de 12-14 ani, vor participa la un mini-maraton de cinema, iar la final vor vota simultan filmul preferat împreună cu ceilalți membri din cele 17 orașe europene, invitate de către Academia Europenă de Fim (EFA) să ia parte la acest concept. Cele trei lungmetraje ajunse în finala competiției sunt Spijt!/ Regret, în regia olandezului Dave Schram, MGP Missionen/ Misiune: competitie muzicala, filmul danezului Martin Miehe-Renard, și pelicula Ostwind/ Vijelie, semnată de Katja von Garnier.

Aflat la cea de a III-a ediție, EFA Young Audience Award se va desfășura în cadrul evenimentului Young Audience Film Day și va fi organizat si in Cluj-Napoca de catre Cinema Victoria, EducaTIFF și Casa TIFF.

Organizatorii au dat deja startul înscrierilor și se așteaptă la aproximativ 100 de participanți.

Tinerii cinefili care doresc să ia parte la desemnarea Celui mai bun film european, intrat în cursa pentru EFA Young Audience Award, se pot înscrie pe adresa de e-mail [email protected] sau telefonic, la numărul 0741 064 764. Intrarea va fi liberă pentru toți spectatorii.

În data de 4 mai, jurații vor avea ocazia să trăiască experiența unui festival. Ei vor viziona împreună cele trei filme, vor discuta pe marginea fiecărei producții, iar la final, într-o transmisiune live, își vor anunța voturile. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în aceeași zi, în Erfurt, Germania, în prezența cineaștilor.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!