TransAlp 2013 @ Casa TIFF

Home $ Articole $ TransAlp 2013 @ Casa TIFF

by | Apr 25, 2014 | Articole

Proiectie foto – TransAlp 2013

Proiectia va ilustra o tura cicloturistica montana din vara anului 2013. Au fost 10 zile de pedalat in care s-au parcurs pe bicicleta peste 600 kilometri de sosele, drumuri forestiere si de caruta, piste de biciclete si poteci in Alpii austrieci, elvetieni si italieni, reusind un total de peste 17.000 metri diferenta de nivel in urcus.

Echipa a fost formata din Voichita Bodea si Vlad Sancraian, ambii membri ai CCN si CAR Cluj Sectia Universitara, oameni pasionati de ture lungi pe bicicleta.

In aceasta tura, ei au documentat fotografic minunate peisaje alpine, dar si incredibile infrastructuri pentru turism montan pedestru si cicloturism si diverse exemple de bune practici in dezvoltare turistica durabila ce pot avea valoare de model pentru evolutii si initiative viitoare de acest tip si in Romania.

Traseul parcurs pe biciclete a inceput din Austria, din St.Anton am Arlberg si s-a incheiat in Italia, la Riva del Garda, trecand prin Ischgl, pe la cabanele alpine Sesvenna si Zufall si refugiile alpine Stella Alpina (Lago Corvo) si la Bazena. Ruta a strabatut, printre altele, parcurile nationale Stelvio si Adamello, a trecut prin cateva pasuri legendare (Fimberpass- 2608m, Tarscher- 2517m, Madritschjoch- 3150m) si vai spectaculoase (Finbach, Val Sinestra, Val d’Uina, Martell, Val di Sole).

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!