Programul lunii mai in REACTOR

Home $ Articole $ Programul lunii mai in REACTOR

by | May 6, 2014 | Articole

Dupa un inceput entuziast, lucrurile incep sa se aseze in REACTOR. Luna mai ne gaseste in plina activitate, cu un program consistent, care include primul spectacol create in spatiul de pe Petofi Sandor, lansarea modulului Reactor Social, un spectacol inedit de opera, o colaborare cu Photo Romania Festival si o parte din microstagiunea Create.Act.Enjoy. Concerte, expozitii, improvizatie – oferta ramane variata si se diversifica in mod constant, in timp ce crestem, impreuna cu publicul nostru, asteptand si oferind reactii.

Sambata, 10 mai, ora 20.00

AVANPREMIERA 9 din 10

Spectacol in coproductie cu Asociatia Reciproca

Duminica, 11 mai, ora 20.00

PREMIERA 9 din 10

Spectacol in coproductie cu Asociatia Reciproca

Aceasta este prima producţie teatrala semnata Asociaţia RECIPROCA şi primul spectacol realizat in totalitate in Spaţiul REACTOR de creaţie şi experiment.

Chestionand limbajul specific cartilor motivationale, „9 din 10” este rezultatul unui proces de lucru de tip devised theatre, avand la baza un scenariu colectiv, construit pe improvizatiile actritelor Oana Hodade, Oana Mardare si Lucia Marneanu, coordonat de dramaturgul Ana Cucu-Popescu, sub regia Letei Popescu.

Spectacolul confrunta publicul cu realitatea indoielnica a statistciilor abracadabrante de astazi, o realitate aflata la limita dintre „fake” şi „true”, la limita dintre „how to be…” şi „be yourself!”. Acid şi ironic, „9 din 10” este o critica a standardelor actuale de perfecţiune şi o celebrare a autenticitaţii din spatele acestor norme.

Cu: Oana Hodade, Oana Mardare si Lucia Marneanu

Dramaturgia: Ana Cucu-Popescu

Regia: Leta Popescu

Vineri, 16 mai, ora 20.00

4.48 psihoza
One woman show in microstagiunea Create.Act.Enjoy

Te-ai intrebat vreodata cine eşti atunci cand nu te priveşte nimeni? Existam doar in momentul in care un altul ne valideaza prezenţa. Iar atunci cand refuzam acest raport, suntem catalogaţi fie nebuni, fie geniali, fie curajoşi, fie foarte slabi, sau toate la un loc. Cine eşti cu adevarat, atunci cand iţi impui singur limitele?
„Nu ai de ales, alegerea vine dupa.”

Cu: Raluca Lupan

Regia: Alexandra Felseghi

Sambata, 17 mai, ora 20.00

This is my body. Come into my mind

Spectacol de teatru-dans in microstagiunea Create.Act.Enjoy

Spectacolul de teatru-dans „This is my body. Come into my mind” a pornit din dorinţa de a gasi un limbaj al corpului care sa defineasca momentele cruciale din care suntem „cladiţi”, sa povesteasca şi sa rememoreze treptele urcate de la copilarie pana la maturitate. Trecerea de la fetiţa la femeie, de la joc la arta şi de la confuzie la claritate işi capata fluiditatea prin intermediul teatrului şi al dansului. Mintea şi sufletul se descopera simultan, invaţa sa traiasca impreuna in acelaşi trup, osciland intre dezechilibru şi armonie.

Cu: Raluca Lupan, Diana Buluga

Regia: Alexandra Felseghi

Duminica, 18 mai, ora 20.00

Sub Reflector

O productie Reactor Social – cu cetatenii orasului Cluj-Napoca

Sub Reflector isi propune sa intermedieze o intalnire intre cetatenii Clujului, intre cei aflati mereu in public, care au simtit macar o data nevoia sa se urce pe scena, si cei care isi doresc sa ii cunoasca mai bine pe oamenii alaturi de care traiesc in acest oras. Ce ascund strainii de care uitam inainte sa ne dispara din vedere? De multe ori, povesti incredibile, talente secrete si pasiuni uimitoare.

Coordonator : Cristian Ban

Luni, 19 mai, ora 17.00

Photo Romania Festival PL OFF

Photography exhibition

Opening of a collective exhibition presenting Polish contemporary photographers. This event is accompanying the Photo Romania Festival. The exhibition will be available until May 25th.

Vineri, 23 mai, ora 20.00

Storytelling Night

With Tom Thumb

Tom Thumb is a travelling storyteller from England. He performs original stories with a mix of metaphorical and magical realism themes. Each story is followed by a song on the guitar.
An evening for the imaginative!

Eveniment in limba engleza.

Sambata, 24 mai, ora 20.00

Asteptand-o pe Alice

One woman show

Iti mai aduci aminte care era jucaria ta preferata din copilarie? Iti aduci aminte unde ai lasat-o ultima oara? Te-ai gandit vreodata ca s-ar putea sa te astepte?
Vivian este o papusa. Papusa preferata a lui Alice. Prinsa intr-o lume a amintirilor si a asteptarii, Vivian invata lucruri noi. De data asta nu e vorba despre un nou joc sau un nou cantec. Vivian invata sa astepte.

Cu: Oana Mardare

Muzica: Pau de Nut

Regia: Doru Talos

Duminica, 25 mai, ora 20.00

Mania.ro

Spectacol de teatru

Mania.ro este un spectacol ce imbina atitudinea social-politica cu monologul interior. Cautarea sinelui se desfaşoara intr-un spaţiu personal aflat la periferia unui spaţiu social angoasat, autist, plin de frustrare şi neimplinire. Acest spaţiu exterior contamineaza gandurile şi acţiunile personajului, care se zbate intr-o lupta surda cu trecutul, prezentul şi lipsa viitorului, o lupta in care singurul aliat este iubirea.

Poeziile lui Mihnea Blidariu, care stau la baza acestui spectacol, sunt pline de referinţe la trecutul totalitar romanesc, la momentul Revoluţiei din 1989, la politica prezentului şi la nevoia societaţii de a-şi redescoperi latura cetaţeneasca, civica.

Paul Socol – actor
Mihnea Blidariu – text, clapa, trompeta
Andrei Puiu – chitara, sunete

Marti, 27 mai, ora 20.00

Orasele invizibile

Vernisaj – expozitie colectiva de transfotografie

Unei intamplari fabuloase din universul povestirii culte, respectiv celebra carte a lui Italo Calvino, “Orasele invizibile”, declinarea de extensie pe care o reprezinta transfotografia ii aduce prin metafora, exercitiu de admiratie si dans impreuna, ocazia de a duce mai departe oglinzile si oglindirile.

Joi, 29 mai, ora 20.00

Just Push Play

Impro-show

O seara de improvizatii cu Dragos Muscalu, Bogdan Bob Radulescu, Matei Rotaru, Rob Pavicsits.

Vineri, 30 mai, ora 20.00

Guitar Trio of Cluj Napoca

Concert de chitara si muzica clasica

Trio­ul este alcatuit din Marian Balan, Filimon Viorela  si Ani Gaydarova, fosti studenti la clasa de muzica de camera a Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. Cei trei activeaza in aceasta formula de trei ani, timp in care au reusit sa abordeze un repertoriu de o larga paleta stilistica, de la muzica renascentista la cea contemporana.

Sambata, 31 mai, ora 20.00

EU: mai mult decat ma asteptam

Spectacol-colaj de opera si teatru

Se interpreteaza lieduri romanesti.

Cu: Denisa Berceanu, Lorena V.Puican – soprana, Adonis Tanta – tenor, Cristina Tureanu – mezzo-soprana, Andrei Nicoara – bas

Regia si scenariul:Adonis Tanta

Design si scenografie: Denisa Berceanu.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!