Egalitatea de gen și drepturile femeii @ Hotel Beyfin

Home $ Articole $ Egalitatea de gen și drepturile femeii @ Hotel Beyfin

by | May 14, 2014 | Articole

Egalitatea de gen și drepturile femeii – un subiect de dezbatere pentru candidații la alegerile pentru Parlamentul European Cluj-Napoca

Joi, 15 mai, European Alternatives organizează la Cluj-Napoca o dezbatere pe tema “Egalitatea de gen și drepturile femeii” în sala de conferințe a Hotelului Beyfin (Piața Avram Iancu nr. 3), începând cu ora 18:00. Invitații la acest eveniment sunt candidați la alegerile europarlamentare, care își vor exprima opinia vis-à-vis de subiecte precum “diferențele salariale dintre femei și bărbați”, „violența domestică”, „sănătatea reproducerii” și „discursul public și sexism”.

Dezbaterea va fi moderată de Dna. Dr. Alis Costescu, Director de Programe la Centrul Rațiu pentru Democrație. Invitații care au confirmat până în prezent sunt Dna. Diana Pavelescu (Partidul Forța Civică), Dna. Adina Mîrza (Partidul Noua Republică) și Dna. Gabriela Rădoiu (Partidul Forța Civică). De asemenea și-au afirmat interesul și reprezentați ai organizațiilor de femei și de tineret din alte grupări politice.

Contextul evenimentului

În ultimii trei ani, European Alternatives a organizat consultări cu cetățeni europeni pentru a facilita dialogul și interacțiunea dintre societatea civilă și reprezentantii lor la nivelul instituțiilor europene. Preocupările și propunerile acestora au fost adunate intr-un Manifest al Cetățenilor pentru Democrație, Solidaritate și Egalitate în Europa care a fost prezentat deja Parlamentului European în luna decembrie 2013. Dezbaterea de la Cluj-Napoca se va axa pe tema numarul 10 din acest Manifest.

Pentru mai multe informații vă invităm să accesați paginile www.citizenspact.eu /www.euroalter.com.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!