Spoken Word Poetry @ La Perne

Home $ Articole $ Spoken Word Poetry @ La Perne

by | Jun 22, 2014 | Articole

Spoken Word Poetry w/ Poethree

 

Spoken word poetry, este o forma de performance art, ce se bazeaza pe prezenta scenica a poetului si poezia sa. O discutie directa intre poet si public, care se face strict prin maiestria artistului si prezenta sa scena. Primele forme de spoken word poetry, desi necizelate, apar prima oara in Grecia Antica, unde poetii isi prezentau lucrarile printr-o expunere verbala in forum. Spoken word-ul a luat amploare prin anii ’70 in Chicago unde a fost reinviata si reinventata aceasta arta fiind influentata de aroma urbana si greutatile prin care treceau clasele sarace din ghetto-urile americane. In ziua de azi, spoken word poetry reprezinta o forma de arta libera de ingradirile clasice al poeziei si strictetii teatrului, o eliberare pura de energie, necenzurata, curata si directionata catre public, temele sunt variate, experimentele sunt bine-venite.

Poethree, grupul format din 3 tineri poeti, se vrea inceputul unei comunitati de spoken word poetry in Cluj, venind din orase diferite, cu viziuni artistice diferite, cei 3 si-au unit super-poeziile, un fel de Justice League a poeziei, pentru a aduce poezia din nou in prim-plan.
Ionut M. Calin, tanar student la facultatea de Istorie, istet si permanent cu vorbele la el, acest Superman al poeziei, loveste constant cu versuri cu dublu sens si nu se fereste sa spuna lucrurilor pe nume.
Tudor Ciubotari, student la facultatea Bussines, se ocupa de poezie la fel cum se ocupa de bani, cu zambetul pe buze, tanarul Green Lantern al afacerilor poetice, vine intotdeauna cu ceva nou si amuzant la masa, intotdeauna promite sa aduca zambetul pe buze dupa ce te-a pus pe ganduri.
Paul Cristian, student la facultatea de Psihologie, un pic dereglat si cu mintea plecata de acasa, noi il numim Martian Manhunter al rimelor, tinde sa dezvolte o placere usor nesanatoasa pentru reactiile primite din partea publicului.
Si desi nu poet, dar prieten si colaborator, Aldaris, DJ-ul nostru ce se va ocupa de muzica din acea seara, noi il numim Batman-ul nostru personal, plin de resurse, inteligent, cu mana pe consola de DJ pregatit sa loveasca cu muzica exact unde trebuie.

Intrare libera.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!